logo

Barış Yarkadaş’tan Tehdit ve Gözaltılara Tepki

Barış Yarkadaş’tan Tehdit ve Gözaltılara Tepki

Gazeteciler Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel’in gözaltına alınmalarına tepki gösteren Barış Yarkadaş, “Hem yazdığımızdan hesap vereceğiz, hem yazmadığımızdan.

Barış Yarkadaş’tan tehdit ve gözaltılara tepki: Hem yazdığımızdan, hem yazmadığımızdan…

Gazeteciler Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel’in gözaltına alınmalarına tepki gösteren Barış Yarkadaş, “Hem yazdığımızdan hesap vereceğiz, hem yazmadığımızdan. Beynimizin içini mi okuyorsunuz artık?” dedi. Yarkadaş, Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ’ın tehdit edilmesine de sert tepki gösterdi.

Halk TV’de gazeteci Gürkan Hacır’ın sunduğu ‘Şimdiki Zaman Siyaset’ programında yorumcu olarak bulunan gazeteci ve CHP eski İstabul Milletvekili Barış Yarkadaş, gazeteci İsmail Saymaz ve akademisyen Elfin Tataroğlu, gazeteciler İsmail Dükel ve Müyesser Yıldız’ın gözaltına alınmasını ve Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ’ın posta kutusuna mermi bırakılarak tehdit edilmesini konuştu.

Gazeteciler Dükel ve Yıldız’ın ‘askeri casusluk’ suçlaması ile gözaltında tutulmalarına tepki gösteren gazeteci Barış Yarkadaş, “İsmail Dükel ve Müyesser Yıldız’ın casuslukla ne ilgisi var. İnsan bunları yazarken, söylerken bile utanır” dedi.

‘SUÇLAMAYI A HABER’DEN ÖĞRENDİK’

İsmail Dükel’in gözaltına alınma sürecine ilişkin konuşan Yarkadaş, “İsmail Dükel’i hangi mantıkla hangi hukukla gözaltına aldınız? Bir astsubay ile telefonda görüştüğü iddia ediliyor. Libya üzerine sohbet ettiği söyleniyor. İsmail Dükel’in dün gözaltına alınmasından 5-10 dakika sonra sabah saatlerinde oğlu Baturalp aradı beni. ‘Abi babamı gözaltına aldılar. Az önce de emniyete götürdüler’ dedi. Polis İsmail Dükel’in Ankara’daki evine geliyor, gözaltına alınacağını söylüyor ve evdeki tüm cd ve elektronik eşyalara el koyuyor. Oysaki hukuki olan imajlarının alınmasıdır. Ama hepsini götürmüşler. İsmail Dükel’in gözaltına alınmasının üzerinden 48 saat geçti. Henüz kendisine yöneltilmiş bir suçlama yok. Biz İsmail Dükel’in üzerine atılan suçlamayı yandaş Sabah gazetesinden, A Haber’den öğreniyoruz” ifadelerini kullandı.

‘HEM YAZDIĞIMIZDAN HEM YAZMADIĞIMIZDAN’

Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel hakkındaki iddiaları da yorumlayan Yarkadaş, “Ne yapmış İsmail Dükel, bir asker ile Libya üzerine sohbet etmiş. Herhangi bir askerle bir gazetecinin Libya üzerine sohbet etmesi suç mudur? Akıl var mantık var, bir gazeteciyi nasıl casuslukla suçlarsınız? 1954’te Birleşmiş Milletler’in bu konuyla ilgili aldığı ve dünyadaki hukuk sisteminin de kabul ettiği bir norm var. Birini casuslukla suçluyorsanız o kişinin hangi devletle çalıştığını ispat etmek zorundasınız. Şimdi Sabah gazetesinden edindiğimiz bilgiye göre hem Müyesser Yıldız hem de İsmal Dükel bir astsubay ile konuştukları ve konuştukları şeyleri yazmadıkları için suçlanıyorlar. Gazeteci askerle de konuşur, MİT görevlisiyle de konuşur, Bakanla da konuşur. Yazıp yazmamak, haber değeri görüp görmemek ya da aldığı bilgiyi değerlendirip değerlendirmemek gazetecinin tercihidir. Ben gazetecinin yazdığından dolayı sorgulandığını gördüm de, yazmadığından dolayı sorgulandığını ilk kez görüyorum. ‘Efendim sen bu haberi niye yazmadın.’ Arkadaş, aldım bilgiyi güvenilir görmedim, yazmadım. Ya da aldım bilgiyi benim gazetemin yayın politikasına tersti onun için yazmadım. Ya da can güvenliğimden korktum, yazmadım. Sana ne kardeşim. Hem yazdığımızdan hesap vereceğiz, hem yazmadığımızdan. Beynimizin içini mi okuyorsunuz artık?” diye konuştu.

‘MERMİ MAFYA YÖNTEMİDİR’

Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ’ın posta kutusuna mermi konularak tehdit edilmesine ilişkin de konuşan Yarkadaş, “Mermi mafya yöntemidir, ‘seni sustururuz’ demektir. Demirağ daha öncede evinin önünde saldırıya uğramıştı. Kendisi ‘benim evim, yurdum belli ama ailemden uzak durun’ demişti. Buradan iktidara bir çağrı yapalım. Gazetecileri sindirmeye çalışarak iktidarda kalamazsınız. Tavadaki yağ gibi iktidarınızın erdiğini herkes görüyor. Onun için Ayasofya’ya sarılıyorsunuz. Onun için yapay gündemlere sarılıyorsunuz. Ayasofya’ya sarılıyorsunuz. Onun için yapay gündemlere sarılıyorsunuz. İsmail Dükel ve Müyesser Yıldız’ın casuslıkla ne ilgisi var. İnsan bunları yazarken, söylerken bile utanır” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ