logo

Barolar ‘Çoklu Baro’ ve ‘Savunma’ İçin Ankara’ya Yürüyor

Barolar ‘Çoklu Baro’ ve ‘Savunma’ İçin Ankara’ya Yürüyor

Ankara’ya “savunma yürüyüşü” başlatan 50’ye yakın baro başkanı Hükümetin, “Çoklu baro, nispi temsil” içeren yasa değişikliği hazırlığına karşı yürüyerek Ankara’ya gidiyor.

Türkiye’nin dört bir yanından barolar her ilde birden fazla baro kurulması, seçim sisteminin değiştirilmesi, avukatlara ilişkin kanunun 76. ve 95. maddelerindeki hak ve yetkilerinin sınırlandırılmasına yönelik yapılmak istenen düzenlemeye karşı Ankara yürüyüşü başlattı.

Hükümetin, “Çoklu baro, nispi temsil” içeren yasa değişikliği hazırlığına karşı ’savunma yürüyüşü’ yapan baro başkanları üç günü geride bıraktı. Yürüyüşü yarın Ankara’da sonlandıracak barolar bir dizi temasta bulunacak.

ANKARA’YA “SAVUNMA YÜRÜYÜŞÜ” BAŞLATTILAR

Baroların yapısını değiştirecek düzenlemeye tepki olarak bulundukları illerden Ankara’ya “savunma yürüyüşü” başlatan 50’ye yakın baro başkanı, yargı bağımsızlığı ve savunma özgürlüğü için yürüyor.

BAŞKANLAR SAAT 10.00’DA ANKARA’YA GİRİŞ YAPACAK

Geçtikleri güzergâhlarda bulunan illerin baro başkanları ile buluşarak yürüyüşü birleştiren baro başkanları yarın Eskişehir yolu üzerinden saat 10.00’da Ankara’ya giriş yapacak. Baroları Ankara girişinde Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan karşılayacak.

“KENDİ YOLUMUZDA ANKARA’YA DOĞRU YÜRÜYORUZ”

TBB Başkanı Feyzioğlu’nun savunma yürüyüşü hakkında sarf ettiği sözlerin ne kadar büyük bir adım attıklarının ispatı olduğuna dikkat çeken Yeşilboğaz, baroların yürüyüş amacını, “Hiçbir baro başkanımızın bu yürüyüşten kişisel bir menfaati yok. Birçok baro başkanımız önümüzdeki seçimlerde aday bile olmayacak. Bizim amacımız bu ülkede yaşayan insanların hukuk devletinde özgür ve adaletli bir şekilde yaşamalarını sağlamak. Metin Feyzioğlu, bizi siyasi saiklerle ve ona karşı olmakla suçluyor. Bizleri terörize ediyor. Baroları bölmeye çalışan Sayın Feyzioğlu oldu. Ama tam tersine baroların birleşmesini sağladı. Feyzioğlu kendi yolunda yürüyebilir, biz de kendi yolumuzda Ankara’ya doğru yürüyoruz.” Şeklinde açıkladı.

TBB BAŞKANI METİN FEYZİOĞLU: YÜRÜYÜŞ BAŞKA BİR ŞEY İÇİN MİDİR?

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, katıldığı CNN Türk’te Hakan Çelik’in programında Baro başkalarının Ankara’ya başlattığı “Savunma Yürüyüşü” ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Feyzioğlu, “Bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir? Yoksa başka bir şey için midir?” sorusunu dile getirdi.

CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu ‘Burası Hafta Sonu’ programına konuk olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Ben devletin menfaatlerini hukuk çerçevesinde korumakla görevli bir örgütün başkanıyım” ifadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ