logo

Baroların Ankara’daki Savunma Hakkını Savunma Mitingine Yasak

Baroların Ankara’daki Savunma Hakkını Savunma Mitingine Yasak

Ankara Valiliği, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile Ankara’da 15 gün süreyle insanların toplu olarak bir araya gelmelerine neden olabilecek her türlü toplantı, gösteri yürüyüşünü yasakladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Savunma hakkını savunmak üzere Ankara’da miting hazırlığı yapan baroların Ankara’da düzenleyeceklerini duyurdukları mitinge Ankara Valiliği’nden yasak geldi.

Ankara Valiliği, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile Ankara’da 15 gün süreyle 2911 sayılı Kanun kapsamında insanların toplu olarak bir araya gelmelerine neden olabilecek her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü vb. faaliyetlerin düzenlenmesinin kısıtlandığını açıkladı.

Ankara Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı açıklamasında, alınan tedbirlere rağmen son günlerde İlimizde Covid-19 vaka sayılarında artış olduğu, bu durumunda toplum sağlığını olumsuz yönde etkilediği, bu nedenle insanların toplu olarak bir araya gelmesinin hastalığın yayılma hızını daha da artırabileceği değerlendirildiği ifade edildi.

Ankara Valiliği tarafından açıklanan İl Hıfzıssıhha Kurulu kararında, insanların toplu olarak bulunduğu açık ve kapalı alanlarda sosyal mesafeye uyulması, maske takılması ve hijyen kurallarına riayet edilmesi hususlarında ilgili tüm kurum ve kuruluşlarca vatandaşlarımızın sık sık uyarılmasına ve görevleri kapsamında denetim ve kısıtlamalara uyulmasının sağlanması konularında azami hassasiyeti gösterilmesi gerektiğine işaret edildi.

Yapılan açıklamada, “Kurulumuzun 2020/2 ve 2020/4 sayılı Kararlarıyla salgından korunmak ve salgının yayılımını engellemek amacıyla vatandaşlarımızın çok yakın mesafede bir arada bulunarak hastalığı bulaştırma riski bulunduğu değerlendirilen taziye evleri, asker uğurlamaları vb. faaliyetlerin durdurulmasına rağmen, zaman zaman bu kısıtlamaların ihlal edildiği anlaşıldığından, bu kapsamda alınan tedbirlerin gözden geçirilerek gerekiyorsa ilgili kurumlarca önleyici ek tedbirlerin alınmasına, İlimizde 15 gün süreyle 2911 sayılı Kanun kapsamında insanların toplu olarak bir araya gelmelerine neden olabilecek her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü vb. faaliyetlerin düzenlenmesinin kısıtlanmasına oy birliği ile karar verildi.” İfadeleri yer aldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ