logo

Bartın İnkumu Açıklarında Yük Gemisi Battı: 2 Ölü

Bartın İnkumu Açıklarında Yük Gemisi Battı: 2 Ölü

Bartın İnkumu açıklarında Rus bandıralı bir kuru yük gemisinin battığı, tahliye filikalarında mahsur kalan 13 mürettebattan beş kişi kurtarıldı bildiriliyor.

Bölgeden gelen bilgilerde Karadeniz’de Gürcistan’dan Bulgaristan’a gitmekte olan Bartın İnkum limanı açıklarında battı. Mürettebat filikalarla ayrıldıktan sonra ikiye bölünen gemi bir süre sonra gözden kayboldu.

Yapılan açıklamada göre Sahil Güvenlik Botları ile yürütülen kurtarma çalışmalarıyla filikalarda bulunan 13 mürettebat kurtarıldı.

VALİ GÜNER’DEN: İKİ KİŞİ İSE HAYATINI KAYBETTİ

İnkumu açıklarında Rus bandıralı bir kuru yük gemisinin battığını açıklayan Bartın Valisi Sinan Güner, ilk açıklamada, “İlk belirlemelere göre filikalarda mahsur kalan 13 kişiden beş kişi kurtarıldı. İki kişi ise hayatını kaybetti.” Dedi.

BARTIN VALİSİ SİNAN GÜNER’DEN İLK AÇIKLAMA

Olumsuz hava koşulları sonucu batan gemi ile ilgili açıklama yapan Bartın Valisi Sinan Güner, 15 kişinin 3 filikaya binerek kurtulduğunu, ancak hava şartlarının kötü olması nedeniyle filikaların sürüklendiğini belirterek “İnkumu açıklarında Rus bandıralı bir kuru yük gemisi battı. Üç filikada mahsur kalan tahminen 15 mürettebatın kurtarma faaliyetine başlayacağız” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ