logo

Başbakan Ataşehir’de ‘Tek Bayrak, Tek Vatan’ Dedi

Başbakan Ataşehir’de ‘Tek Bayrak, Tek Vatan’ Dedi

Basbakan AtasehirdeİETT’nin 786 yeni otobüsü hizmete alım töreninde Ataşehir’de konuşan Başbakan ‘Erdoğan Tek Bayrak, Tek Vatan’ vurgusu yaptı. Tek dilin resmi dilde olacağını işaret etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

İETT’ni 758 otobüs hizmete alımı töreni için geldiği Ataşehir’de yaptığı konuşmada basının İstanbul’daki trafik yoğunluğunu gündeme getirmesine de değine Başbakan Erdoğan, ‘Erdoğan Tek Bayrak, Tek Vatan’ vurgusunu yapıp tek dilin resmi dilde olabileceğinin altını çizdi.

Dine saygıyı da dile getiren Erdoğan; el ele, gönül gönüle, birlikte ve karar birliği içinde olmanın önemine dikkat çekip, dilde ve dinde kimsenin dayatma yapamayacağını söyledi. Açılan kurslar ya da özel okullarda anadilde eğitimin önünün açıldığını ifade ederek bunun demokrasi paketi ile sağlandığının altını çizdi.
Marmaray’da sona gelindiğini ve deneme sürüşlerinin tamamlandığını söyleyen Başbakan Erdoğan 29 Ekim’de Marmaray’ın hizmete gireceğini ifade etti.

BAŞBAKAN’IN KONUŞMASINDAN GÖRÜNTÜLER

İETT’de 758 OTOBÜSLE YENİLENEN OTOBÜS SAYISI 1393

İstanbul’da hizmete alınan 758 otobüsle birlikte yenilenen otobüs sayısının1393 olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, Kasım ayında hizmete alınan yeni otobüs sayısı 1705’e ulaşacağını söyleyerek; Eski rakamla 930 trilyon lira bedelle İstanbul’a kazandırdığımız bu otobüslerin tamamı yerli üretim. Başta sürücülerimiz olmak üzere tüm çalışanlara tüm yolculara kazasız yolculuklar diliyorum. Biz 1994 yılında İstanbul’a Büyük Belediye Başkanı olduğumda İstanbul’un nüfusu 8.5 milyondu. Şuanda 15 milyon oldu. Nüfus bu kadar hızlı artarken araç sayısı da çok ama çok hızlı artıyor. Türkiye’de 17 milyon motorlu araç var. İstanbul’daki sayı 3 milyon 65 bin adet. Türkiye’deki her 6 araçtan bir tanesi İstanbul’da bulunuyor. İstanbul’da günde bin motorlu araç İstanbul trafiğine katılıyor. Bu çok hızlı büyümeye rağmen trafiği rahatlamak için çok büyük yatırımlar yaptık ve yapıyoruz.

TÜRKİYE, 2023’TE DÜNYANIN 10 BÜYÜK EKONOMİSİ İÇİNDE
Marmaray’dan sonra Boğaz’da kinci bir tüp geçiş projelerinin olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, lastik tekerlekli araçlar için planlanan karayolu tüp geçişinin Mrmaray’ın güneyinde olduğunu ifade etti. 3. Köprünün de 2015’te açılmasını planlandığını söyleyen Erdoğan Boğaz’da geçiş ve köprü sayısının beş olacağını ifade edip Kanal İstanbul projesi çalışması ile deniz ulaşımının köklü bir değişikliğe uğrayacağını yapılan bu yatırımlarla Türkiye’nin 2023’te dünyanın 10 büyük ekonomisi içinde yerini alacağını söyledi.

ULAŞIM ALIŞKANLIKLARIMIZI DEĞİŞTİRMELİYİZ
Londra’da şehir merkezine giriş sınırlaması olduğunun altın çizen Erdoğan; “Londra’da istediğiniz zaman şehir merkezine giremezsiniz. Ücret ödemek zorundasınız. Öyle az bir ücreti de yok. 20 Pound ödemeniz gerekir.”dedikten sonra, kimsenin harcamasına mal mülk edinmesine karışmayacaklarını sadece tavsiyede bulunabileceklerini söyleyip; “İstanbul’da ulaşım alışkanlıklarımızı mutlaka ama mutlaka değiştirmeliyiz. Biz adımlarımı attık. Attık ne oldu. Çalışmalarımızı gören İstanbul halkı bizi iktidardan indirmedi. Biz bu milletin hizmetkârıydık böyle çıktık yola. Bunun eserlerimizle ortaya koyduk. Şu anda size anlatacağım yatırımlar var. Bunlar yapılanlar. Bunlar yapacaklarımızın teminatı. Yurt dışına ciddi miktarlarda paralar ödeniyor. Cari açık artıyor. Akaryakıt tüketimi nedeniyle Türkiye yurtdışına önemli paralar ödeniyor. Bakıyorsunuz 1-2 kilometrelik yola vatandaşımız atlıyor otomobiliyle gidiyor. Bazı hatlar otobüs metro boş giderken binlerce araçla yol almaya çalışanları görüyorsunuz. Biz bu kadar zengin bin ülke değiliz. Özellikle akaryakıt konusunda zengin bir ülke değiliz. Dışarına ithalat yapıyoruz,. İstanbullular olarak çok daha hassas olmamız gerekiyor. Eğer ulaşım alışkanlıklarımızı değiştirirsek; hem ülke, hem İstanbul, hem çevre, hem de siz değerli ailelilerimiz kazanacaksınız. Son günlerde İstanbul’da yaşanan trafik sıkıntısı geçicidir. Kurban Bayramı öncesinde yük ve yolcu taşımacılığı trafiği çok arttırdı.”diye konuştu.

ANNELERİ ÖNE ÇIKARTAN BAYRAM MESAJI

Başbakan Erdoğan, “Anneniz, babanız hayattaysa kıymetini bilin, hiç utanmayın, gerektiğinde ayaklarının altını öpün, cennet onların ayaklarının altında, çekinmeden öpün.”diyen Erdoğan; “Ben öptüm öptükçe ezilmedim, zillete düşmedim, tam aksine, Cennet, annelerin ayakları altındadır. Unutmayın, babaların değil, annelerin. Annenin durumu farklı. Onun için bu bayramın özelliği çok çok farklı. Muhakkak anne-baba ziyaretleri yapalım, büyüklerimizin ziyaretlerini yapalım, şehitlerimizin ziyaretlerini yapalım. Bunlar bizim birlik ve beraberliğimizin nişanesidir, sakın ihmal etmeyelim. Kurban Bayramı’nın tüm İslam dünyası, milletimiz ve tüm insanlık için birlik ve beraberliğe vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum.”sözlerini içeren bayram mesajı ile konuşmasını tamamladı.

Başbakan Erdoğan’a nostaljik tramvay maketi hediye edildiği Ataşehir’deki otobüs hizmete alım törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra; Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Belma Satır, Erol Kaya, Osman Boyraz, Bilal Macit, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, İşadamı Ali Ağaoğlu ile onbinle ifade edilebilecek yoğunlukta Ataşehirli ve İstanbullu katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ