logo

Başbakan Davutoğlu ‘Ilgaz Tüneli Tamamlanacak’

Başbakan Davutoğlu ‘Ilgaz Tüneli Tamamlanacak’

ahmet_davutoglu_basbakan_kastamonu_ilgazKastamonu Ak Parti  İl Kongresi’nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankırı – Kastamonu arasındaki süreyi kısaltan Ilgaz Tüneli’nin yakında tamamlanacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ak Parti Kastamonu İl Kongresi’nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu Çankırı – Kastamonu arasındaki süreyi kısaltan Ilgaz Tüneli’nin yakında tamamlanacağını söyledi.

“Kastamonu-Çankırı Arasını Kısaltıyoruz”

Ak Parti Kastamonu İl Kongresi’nde Kastamonululara seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kastamonu’nun en nadide eserleri içinde barındıran bir şehir olduğunu vurgulayarak; “İstiklalimizin lojistik merkezi olan Kastamonu şimdi de ekonomimizin lojistik merkezi olsun. Kınık barajı müjdesini veriyoruz. Araç barajı için Mart’ta çalışmalara başlıyoruz. Tıp fakültesi hastanesini de çözeceğiz. Kastamonu en nadide eserleri içinde barındıran bir şehirdir. Sayın Belediye başkanımıza söylüyorum: Buradaki tarihi eserlerden bir çakıl taşı dahi düşmeyecek. Yoksa bunun hesabını veremeyiz. AK Parti bin yıllık destanın bugünkü yürüyüşün adıdır. Ilgaz Tüneli en kısa zamanda tamamlanacak. Kastamonu-Çankırı arasını kısaltıyoruz” diyerek Ilgaz Tüneli’nin yakında açılacağı müjdesini verdi.

“Arkamızda Anadolu’nun Yüce Dağı Ilgaz’ı Hissederiz”

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve Kastamonuluları kutlayan Başbakan Davutoğlu konuşmasında; “AK Parti hareketi bin yıllık destanın bugünkü yürüyüşünün adıdır. AK Parti hareketi zirvelerin hareketidir. Ilgaz’ın zirvesinin adıdır AK Parti hareketi. Biz, ruhumuz sıkıldığında herhangi bir zorlukla karşılaştığımızda gözümüzün önünde bir an o ulu manevi önderler belirir. Arkamızda o dağları hissederiz. Anadolu’nun yüce dağlarını, Ilgaz’ı hissederiz” sözleri ile Kastamonu’daki çalışmalar ile ilgili düşüncelerini dile getirdi.

“Şeyh Şaban-I Veli’nin Huzurunda Bulunmak Şarttı”

“Ankara’yı bırakıp Şeyh Şaban-ı Veli’nin huzuruna geldik” diyerek Kastamonu’daki manevi değerleri ziyaretini anlatan Başbakan Davutoğlu; “Başbakanlık görevini aldıktan sonra bütün manevi üstatların, bütün ulu önderlerin huzuruna vardım. Şeyh Şaban-ı Veli’nin huzurunda bulunmak, böyle bir ulvi görevi yürütmek için şarttı. Bugün buraya gelerek böyle bir vazifeyi yerine getirmekten mutluyum” dedi.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ