logo

Başbakan Davutoğlu Maltepe’de İstanbullularla Buluştu

Başbakan Davutoğlu Maltepe’de İstanbullularla Buluştu

- basbakan_davutoglu_istanbulAK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Maltepe sahilindeki Büyük İstanbul Mitingi’nde İstanbullulara seslendi. Davutoğlu Maltepe’de İstanbullularla Buluştu.

Recep Kenan/itvhaber.com

AK Parti’nin “Hedef 2 Milyon” sloganıyla Maltepe sahilindeki miting alanında düzenlediği Büyük İstanbul Mitingi’ne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu birlikte sahneye çıktı.

Emeklilere Yeni Düzenleme…

Emeklilere kendi dönemlerinde 6 kat ile 10 kat arası artış verdiklerini vurgulayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Emekli maaşını her bir kademede 6 kattan 10 kata kadar artıran AK Parti’dir. Emeklilerimize sesleniyorum, en kısa zamanda emeklilerimizin hayat standardını yükseltecek adımı atacağız” ifadeleri ile emekliler için yeni düzenleme yapacaklarının işaretini verdi.

9

“İstanbul Bizim İçin Bir Aşktır”

“Fatih Sultan Mehmet Han’a, İstanbul’a düşman gemileri geldiğinde “geldikleri gibi giderler” diyen Gazi Mustafa Kemal’e Yahya Efendi’ye, Akşemseddin’e selam olsun” sözleri ile Maltepe miting alanındaki konuşmasına başlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu sözlerine; “İstanbul bizim için bir aşktır, sevdadır. Çocukluğumuz Fatih’te geçti. Okuduğum lise dolayısıyla İstanbul’un kalbinde bulundum. Her bir taşını ezberledim. İstanbul’a benim en büyük hocama selam olsun. İstanbul’un her bir köşesine selam olsun. Tüm ilçelerimize selam olsun. İstanbul diyince aşkla andığımız bu şehre belediye başkanı olduktan sonra bu şehrin her köşesine imzasını atan Kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a selam olsun” ifadeleri ile devam etti.

“Biz Siyasetin Öncüsüyüz, Öznesiyiz”

Millete hizmet etmek için iktidar olmak istediklerini söyleyen Davutoğu,  “Biz diyoruz ki ‘iktidar olacağız. Onlar diyor ki ‘biz sizi engelleyeceğiz’. Aradaki fark ne biliyor musunuz?  Biz siyasetin öncüsüyüz, öznesiyiz. Bizim iddiamız var, bizim hedeflerimiz var. Onlar ise siyasetin nesnesi. Bizim arkamıza takılıp nal toplamaktan başka yaptıkları bir iş yok” diye konuştu.

15

“Yanımızda mısınız İstanbul?”

41’inci mitingini İstanbul’da yaptıklarının altını çizen Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Davutoğlu, “Benim 41’inci mitingim. 41. Mitingin İstanbul’da olmasını istedim. Bizim için aşktır İstanbul. Saraybosna, Kahire, Filistin burada mı? Bizim davamız burada. Sevda ile bu bayrağı dalgalandırıyoruz. Aziz İstanbul yanımızda mısınız? Arkamız da mısınız? Yanımızda mısınız?” diye sordu.

“AK Parti 4 Yanlışı Götürecek”

Paralel çeteyle 4’lü koalisyon kurup engellemek istendiğini iddia eden Davutoğlu; “Ey İstanbullular sizi arkasına alan durabilir mi? Muhalefetin hiçbiri iktidar olurum diyemiyor. Onların akıl hocaları diyor ki; Ak Parti’yi durdurun. Yani 4 yanlış bir araya gelecek. 1 doğruyu AK Parti’yi götürecek. AK Parti 4 yanlışı götürecek. Bu millet kendisine tevdi edilen emaneti bırakıp kaçanlara bir daha emanet verir mi?” sorularını yönelttikten sonra; “Şimdi diyor ki Kılıçdaroğlu,’Bana bir 4 yıl verin yeter.’ Şimdi İstanbullular, Kağıthane’ye ‘Kağıttepe’ diyen, kendisi için oy atmaya gideceği sandığı bulamayan birine 4 yıl değil 4 saat bile emanet verilir mi?” diye sordu.

“Biz Türkiye’nin yolcusuyuz”

Bütün Türkiye’de adaylarının olduğunu vurgulayan Ahmet Davutoğlu, “Biz Türkiye’nin yolcusuyuz. CHP 33 ilde milletvekili çıkaramamış, MHP’nin 45 ilde milletvekili yok. HDP Kürt vatandaşlarımızı istismar ile meşgul. Bizim ise 79 ilde milletvekilimiz var” dedi.

“Hazreti Azrail’e ‘Ve Aleykümselam’ Deriz”

Meslekten ihraç edilen savcının “Sonları Menderes gibi olacak” dediğini hatırlatan Davutoğlı, “17-25 Aralık’la darbe yapmak isteyenler meslekten men edilince, o gün dediler ki ‘Bunların da akıbeti Adnan Menderes gibi olacak’ yani bana, Cumhurbaşkanımıza Adnan Menderes’i işaret ediyorlar. Be hey gafiller, eğer biz, bize şehadet nasip olacaksa Allah şahit ki millet için, vatan için, Allah için şehit olacaksak bir an tereddüt etmez Hazreti Azrail’e ‘ve aleykümselam’ deriz” dedi

16

“İdam Cezası Verenler Tarihin Çöplüğüne Atılacak”

Türkiye’de Adnan Menderes’e idam cezasını veren Salim Başol’un adının anılmadığına işaret eden Davutoğlu, önümüzdeki yıllarda Mısır’da Mursi ve arkadaşları anılacağını, idam cezası verenlerin tarihin çöplüğüne atılacağını kaydetti.

“Türkiye’ye Sisi Arıyorlar”

İktidarlarında azınlık vakıflarının mallarının iade edildiğini, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkının tanındığını hatırlatan Davutoğlu, “Siyasi partilerin kapatılması tarihe karıştı. Şimdi bütün bunları görmeyenler tutturmuşlar AK Parti otoriterliği temsil ediyor. Aslında AK Parti’yi bu şekilde itham ederek kendi otoriter rejimlerini kurmaya çalışıyorlar. Türkiye’ye bir Sisi arıyorlar Sisi”  Buna izin verir misin İstanbul? Özgürlüklerin devamı için AK Parti demeye devam edecek miyiz? Özgürlükler insan onurudur ve bu onuru korumak için ayağa kalkmaya var mıyız? Zalimlere karşı dimdik durmaya var mıyız?” sorularıyla konuşmasını sürdürdü.

“Dev Ayağa Kalktı”

Kendilerine tuzak hazırılığı yapıldığına işret eden Davutoğlu; “Baktılar ki Türkiye ayağa kalkıyor, IMF’ye borcunu ödedi. Türkiye’nin her bir köşesi, her bir şehri büyük yatırımlara yürüyor. Baktılar ki sadece kendisine değil, kendi vatandaşlarına değil, bütün mazlumlara kucak açan bir Türkiye var. Önümüzü kesmek istiyorlar. Baktılar ki Mısır’daki bir darbe gibi bize darbe yapamıyorlar. 7 Haziran’da onun için tuzak kurmaya kalkıyorlar. İzin verecek misiniz?  Bu dev artık ayağa kalktı” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ