logo

Basınla Buluşan Başkan Battal ilgezdi Ataşehir Gündemini Değerlendirdi

Basınla Buluşan Başkan Battal ilgezdi Ataşehir Gündemini Değerlendirdi

Yılın son gününde basın mensupları ile buluşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, pandemi etkisindeki 2021 yılını değerlendirip, 2022 gündemine dair açıklamalar yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yılın son gününde basın mensupları ile buluşmasında pandemi koşullarında geçen 2021 yılını değerlendiren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi 2022 gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Yılın son gününde basın mensupları ile oluşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi pandemi koşullarında geçen gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Ataşehir’in  kuruluşundan bugüne içinde bulunduğu çalışmaları özetleyen kurucu Belediye Başkanı Battal ilgezdi, acısıyla tatlısıyla 13 yılın geride kaldığının altını çizerek, Ataşehir’in kuruluşu sırasında yaşanan zorluklar hatırlattı.

Ataşehirweb ve itvhaber.com’u temsilen İsa Kırım’ın katıldığı başın buluşmasında Ataşehir ve Anadolu Yakası’nda faaliyet gösteren basın mensupları katıldı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin belediye binasında düzenlediği basın toplantısında Ataşehir belediye başkan yardımcıları Hüseyin Hışman, Sadık Semih Kayhan, Ekrem Köse, Abdullah Der ve Orhan Çerkez‘de yer aldı.

Ataşehir’deki mahallelere imar sorunu ile ilgili çalışmalarda gelinen en son durumu aktaran Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ataşehir Belediyesi’nin İBB ile yürüttüğü imar çalışmaları ile ilgili teknik bilgiler Sadık Semih Kayhan tarafından verildi.

Toplantıda, Esatpaşa’da Örnek Mahallesi’ndeki tapu sorunların değinen başkan İlgezdi yeni Çamlıca’daki mülkiyet sorunu ile ilgili süren çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin Basın Toplantısı açıklamalarından satır başları:

Kovid salgınından dolayı zor günler geçirildiğini hatırlatan başkan İlgezdi, salgında birçoğumuzun yakınlarını kaybettiğini, kaybettiklerimize rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi.

ELEŞTİRİYE AÇIĞIM, GERÇEKLERİ YAZMASINDAN ALINMAM

Eleştiriye açık olduğunu, basının görevinin eleştirmek olduğunu kaydeden, gerçekleri yazmasından alınmayacağını vurgulayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, kendisine her türlü sorunun sorular bileceğini hatırlattığı basın toplantısında yaptıkları, yapamadıkları ve yapacakları hakkında bilgi vereceklerini kaydetti.

ATAŞEHİR’İN 17 MAHALLESİNİN DE CİDDİ SORUNLARI VARDI

Küçük bir kulübede teslim aldığı Ataşehir Belediyesi’de arkadaşları ile birlikte çok iyi şeyler yaptıklarını, Belediye kurulduğunda Atatürk Mahallesi hariç, Ataşehir’in 17 mahallesinin de ciddi sorunlarının olduğunu hatırlattı.

İMAR PLANLARI ÇIKMIŞ OLSA HER TARAF DOĞU ATAŞEHİR VE BATI ATAŞEHİR OLURDU

Ataşehir’in imar planları ile ilgili gecikmelerin altını çizen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir’in imar planları çıkmış olsaydı, her taraf Doğu Ataşehir ve Batı Ataşehir gibi olurdu.” Dedi.

“Hiçbir şey yapmadıysak çöp topluyoruz” Eleştirilerine Yanıt

“Hiçbir şey yapmadıysak çöp topluyoruz” dediği için eleştirildiğini kaydeden Başkan İlgezdi,  kendisinden önce Örnek Mahallesi’nde 5 günde, İçerenköy’de 7 günde, Yenisahra’da 5 günde bir çöp toplandığını hatırlattı.

KADİR TOPBAŞ DÖNEMİNDE İÇERENKÖY PLANLARI ÇIKTI YARGIDAN DÖNDÜ

“Rahmetli Kadir Topbaş döneminde İçerenköy planları çıktı. Ama yargıdan dolayı iptal edildi.” Diye konuşan İlgezdi, Kadıköy Belediyesi zamanında yapılan bir hatadan dolayı İçerenköy Mahallesi’nin %50 sini yeşil alan olarak ayrıldığını, yapılan yeni imar planının yargıdan döndüğünü, İçerenköy İmar planıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİSİ VE İMAR KOMİSYONLARINDA ÇOĞUNLUK AK PARTİ’DE

Büyükşehir’i Ekrem Bey kazanınca planları 6 ayda halledeceklerini söylediğini hatırlatan İlgezdi, Büyükşehir Belediyesi meclisinde ve imar komisyonlarında çoğunluğun AK Parti’de olduğunu, planların ortak kararla çıktığını hatırlattı.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK TEK BAŞIMA PLAN YAPMA YETKİM YOK

Ataşehir Belediyesi olarak hiçbir şeyi tek başına yaptığını iddia etmediğinin altını çizen Başkan İlgezdi yapılan çalışmalara katkılarından dolayı Adalet Kalkınma Partisi iyi Parti ve diğer partilerin büyükşehir ve ilçe meclis üyelerine ve başkanları ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ederek, “Ataşehir Belediyesi olarak benim tek başıma plan yapma yetkim yok. Planı Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapıyoruz. Ben hem Büyükşehir Belediyesi hem de Ataşehir Belediyesi’ndeki siyasi parti guruplarına ilçe başkanlarına ve meclis üyelerine bu anlamda teşekkür ediyorum” dedi.

DEVRİNİ BANA YAPIN, TAPULARI AK PARTİ İLÇE BAŞKANI VERSİN

Örnek ve Esatpaşa’da tapusunu alamayanların olduğunu, bir grup vatandaşın tapusunu uygun fiyata kendilerinin verdiğini belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Kalan tapuları bana devrini yapsınlar. Ben Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı İsmail Erdem’e vereyim tapuları kendisi dağıtsın. Ödemeyi oturup birlikte konuşup karar veririz.” Dedi.

YENİÇAMLICA “6 AYDA SİZİN SORUNUNUZ ÇÖZERİM.” ÖZ ELEŞTİRİSİ

Ataşehir’in en büyük sorunlardan bir tanesinin Yeni Çamlıca Mahallesi mülkiyet sorunu ile ilgili  göreve geldiğinde “6 ayda sizin sorununuz çözerim.” dediğini, bu konuda eleştiriler aldığını ifade eden Battal İlgezdi,  göreve gelir gelmez ilçe belediye başkanlarının yetkileri elinden alındığını, bu konuda hiçbir şey yapamadığını söyledi.

BÖLGEDEKİ 12 DÖNÜMLÜK BİR ALANIN DEVRİNİN ALINIYOR

Başkan İlgezdi, Yeni Çamlıca Mahallesi’nde tapu sorunu yokken YEDPA’nın mahkemeye giderek planı iptal ettirdiği için sorun oluştuğunu, bölgedeki 12 dönümlük bir alanın devrinin alınmakta olduğunu, devir aldıktan sonra şuyulandırmaya giderek sorunun çözüleceğini kaydetti.

SİYASİ PARTİLERDEN BÖLGEDE İMAR PLAN ÇALIŞMASINA KATKI İSTEYECEĞİZ

Yeni Çamlıca bölgesinin mülkiyet sorunu çözüldükten sonra siyasi partilerden bölge ile ilgili yapılması gereken imar plan çalışmasına katkı vermelerini isteyeceklerini ifade etti.

YENİ ÇAMLICA’DAKİ SORUNU HANGİ SİYASİ PARTİ ÇÖZMEK İSTİYORSA BUYURSUN ÇÖZSÜN

Yeni Çamlıca ilgili dedikodular duyduğunu kaydeden Başkan İlgezdi, sorunlar çözülmezse bakanlıktan çözüleceğinin iddia edildiğini belirterek, “Hay hay başımın üzerinde yerleri var. Kim yapmak istiyorsa sonuna kadar ben ve arkadaşlarım üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ben ve arkadaşlarım bu kenti yönetmeye talip olduk ve yönetiyoruz. İktidar hepimizin iktidarı… siyaset sandıkta kazanılır. Seçimi ben kazandım. Ben herkesin belediye başkanıyım. Kendiniz böyle görmezseniz görev yapamazsınız. Yeni Çamlıca’daki sorunu hangi siyasi parti çözmek istiyorsa, buyursun; başımızın üzerinde yeri var. Biz de yardımcı oluruz. Burada da halkın huzurunda teşekkür ederiz.

ATAŞEHİR VE İSTANBUL’DA RİSKLİ YAPI STOKUNUN YOĞUNLUĞUNA DİKKAT ÇEKTİ

Ataşehir genelinde riskli yapı stokunun yoğunluğuna dikkat çeken, sadece Ataşehir’de değil bütün İstanbul’da dönüşmesi gereken binaların olduğu hatırlatan İlgezdi, bütün siyasi partilerin katılımıyla ve ortak anlayışla dönüşüm ile ilgili sorunların çözülmesi gerektiğini söyledi.

İMAMOĞLU’NUN TALİMATI FERHATPAŞA’DA OFİS AÇILDI, İMAR PLANI ÇALIŞMASI BAŞLADI

Su Havzası niteliği ile imar sorununda çözümsüz kalan Ferhatpaşa Mahallesi’nde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem imamoğlu’nun talimatı ile imar ofis açıldığını belirten İlgezdi, Ferhatpaşa’da imar planı çalışmalarına başlandığını söyledi.

ÖZELLİKLE ‘PLANLAR ÇIKMADAN SÖZLEŞME YAPMAYAYIM’ DEDİM

Yenisahra ve Barbaros mahallelerinde yaşana yıkımlar ve mağduriyetler ile ilgili açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkan Battal İlgezdi, “Yenisahra ve Barbaros mahallelerinde kaç sefer toplantı yaptım. Özellikle ‘planlar çıkmadan sözleşme yapmayayım’ dedim. Sonra da müteahhit firmalar ile anlaşma yapıldı. Vatandaş bizi dinlemedi. Kendi kafalarına göre müteahhit buldu. Mahallede %60-%70 anlaşma yaptı.” Dedi.

“MÜTEAHHİT FİRMALAR ORTADA YOK. İŞ YAPACAK KİMSE YOK.”

Başkan İlgezdi bölgedeki sorun ile ilgili, “Türkiye’nin genel siyasi konjonktür ve ekonomik durumu belli. Biz oradaki yatırımcıları davet ettik, kimse gelmedi. Sadece 3 Firma geldi. 3 Firma ile görüştük. Müteahhit firmalar ortada yok. İş yapacak kimse yok. Vatandaşı yardımcı olmak için müteahhit bulacağız bulup, göndereceğiz. Ya vatandaşı bulamıyoruz ya da müteahhidi bulamıyoruz. Müteahhit gönderelim bir an önce Fikirtepe’deki gibi olmadan dönüşüm sağlansın bölgede…” Açıklamasını yaptı.

BAKANLIKTAN RESMİ YAZI BİZDE…

İlgezdi, Yenisahra ve Barbaros’taki yıkımlar ile ilgili açıklamasında, “Resmi yazı Bakanlıktan geldi. Bizde… Bunların kış günü elektrik, doğal gazları kesilecek. Kış günü vatandaş nereye gitsin. Temennim bölgenin kentsel dönüşümde tamamlanarak, doğu ve batı Ataşehir gibi bir yapı ulaşmaya kavuşması.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ