logo

Başkan Adayı İlgezdi Yerel Basının Markajına

Başkan Adayı İlgezdi Yerel Basının Markajına

Yaklaşık 40 yıldır içinde olduğu siyasete gençlik kollarından başlayan Ataşehir’in Kurucu Belediye Başkanı, CHP Adayı Battal İlgezdi, yerel basınla 2019 Yerel Seçim çalışmalarını paylaştı.

1983’den bu zamana kadar siyasetin adeta içinde büyüyen gençlik kollarından, ilçe başkanlığına kadar siyasetin çeşitli mecralarında yoğrulmuş ve en son olarak da 10 yıldır Ataşehir’in Kurucu Belediye Başkanı olan Battal İlgezdi, yerel basınla 2019 Yerel Seçim çalışmalarını paylaşmak için bir araya geldi.

Ataşehir Belediye Başkanı ve yeniden Ataşehir Belediye Başkan Adayı olan Battal İlgezdi yerel basının sorularına cevap verdi. Basın mensuplarının sorularını samimiyetle yanıtlayan İlgezdi’nin konuşmasında partisine yönelik özeleştiri yapması dikkat çekti.

“ONA SÖYLEYİN DERSİNE BİRAZ DAHA İYİ ÇALIŞSIN”

Yaklaşık bir saat süren toplantıda ilk soru en yakın rakibi olan Ak Parti Ataşehir Belediye Başkanı İsmail Erdem’in  Ataşehir’de yatay mimariye geçilmesi gerektiği İlgezdi’ye hatırlatıldı. Battal İlgezdi: “Karşımda belediye başkanlığı yapmamış biri olsa söylenecek çok şey var. İnsanlar işini yaparken doğru ve ahlaklı yapmalıdır. Sürekli söylüyorum ilçe belediyelerinin çatı dahi yapma yetkisi yok.  Ataşehir’de yapılan binaların yüzde yetmişi Büyükşehrin onayından geçiyor. Diğer yüzde otuzluk kısım ise TOKİ’ye ait, ama adam arsasının nerede olduğunu bile bilmiyor. Bizim hiçbir yetkimiz yok. Öyle bir sistem var ki; Büyükşehir hem planı yapıyor hem de ruhsatı veriyor. İlçe belediyelerinin yapılan bina ve imarlar üzerinde bir yetkisi yok. İsmail Bey’in (Erdem) söylediği abesle iştigaldir. Ona söyleyin dersine biraz daha iyi çalışsın. Bu söylediğinin altını doldursun.” şeklinde Erdem’in söylemine açıklık getirdi.

 

İlgezdi Ataşehir Belediye Başkanlığına adaylığını koyan rakipleri için; “Bütün adaylar seçimi kazanmak için çıkıyor. Ancak ben kendime çok güvenen bir belediye başkanıyım. Ben sokağı iyi tanırım.  Sokaktan bugünlere tırnaklarımla kazıya kazıya geldim. Sokak siyasetini çok iyi bilirim.” ifadelerini kullandı.

“DEĞİŞMESİ GEREKEN ARKADAŞLAR VARSA DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Tekrar seçildiği takdirde kadrosunda değişiklik yapıp yapmayacağı sorusu üzerine Battal İlgezdi; “Değişmesi gereken arkadaşlar varsa değiştireceğiz. Yeni bir kadroyla yeni bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi ‘metal yorgunluğu’na kapılmış olanlar varsa değişikliğe gidebiliriz. “ şeklinde açıklama yaparak kadro değişikliğinin sinyallerini verdi.

Engelli, genç ve kadın meclis üyesi sayısı hakkında da bilgi veren İlgezdi; “ Biliyorsunuz Avcılar Belediye Başkan Adayımız Turan Hançerli engelli bir meslektaşımız. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu kendisini aday gösterdi. Bizlere örnek olsun diye yaptı. Bizler de genel başkanımızı örnek alarak belediyelerimizde engelli arkadaşlarımızın sayısını arttıracağız. Genç ve kadın aday adaylarımızı da değerlendireceğiz.” dedi.

Ak Parti’nin Ataşehir’de 2019 Yerel Seçimleri için ilçede bulunan Ak Partili muhtarları meclis üyesi adayı gösterilmesi sorusu üzerine İlgezdi; “ Ak Partililer onu benden öğrenmişler ama yanlış öğrenmişler. Çünkü o muhtarlar zaten Ak Partiliydi. Ben Ak Partili muhtarları yanıma alarak meclis üyesi yapıyorum.  Onlar CHP ‘ne böyle bir şey yapamıyorlar. Aramızdaki fark bu” şeklinde ifade etti.

“CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMAK HERKESİN GÖREVİDİR”

İlgezdi siyasette doğruları konuşmanın önemine vurgu yaparak kendi partisine de özeleştiride bulundu ve cumhuriyete herkesin sahip çıkması gerektiğini söyledi. İlgezdi : “Siyasette eğriyi, doğruyu konuşamazsanız doğru yolu bulamazsınız. CHP iktidar olamıyorsa burada kendimizi eleştirmeliyiz. Kalıplaşmış siyaset yapısından vazgeçip, dünya görüşümüzü değiştirmeliyiz.  Biz cumhuriyeti hep beraber kurduk. Sadece Cumhuriyet Halk Partililer kurmadı. “ şeklinde konuştu.

“İÇERENKÖY KÜLTÜR MERKEZİ İSTANBUL’A ÖRNEK OLACAK”

Battal İlgezdi’nin halkla buluşmasında da sıkça dile getirdiği “Beni imardan vurmak istiyorlar” açıklaması, basın mensuplarıyla yaptığı sohbette de gündemdeydi. Belediye başkanlığı sırasında yapmak istediği projelerin bir türlü İBB’den izin alamadığı için yapılmadığını da sözlerine ekledi. İlgezdi: “ Ferhatpaşa’ya hayvan barınağı yapalım dedik.  Projeyi hazırladık. Sayın Kadir Topbaş’a götürdük. Kadir Topbaş o planları o gün bugündür hala onaylamadı. Daha sonra yeni gelen belediye başkanıyla da görüştük, o da planı onaylamadı.  Bir başka projemiz de İçerenköy kültür merkezimizdi. Bu projemiz için  Ak Partili Bakanımız Erdoğan Bayraktar İller Bankası genel müdürüne telefon açtı ve bize kredi olanağı sağladı. Kendisine teşekkür de etmiştim, teşekkürümü yineliyorum. Fakat; İçerenköy kültür merkezinin birinci katını bitirdiğimizde Büyükşehir geldi ve ‘Sen burayı yapamazsın’dedi. Ruhsatlarımızı, iptal ettiler. Beş senedir kültür merkezi inşaatını bitirmeyi bırakın, bir çivi dahi çakamadık. Neyse ki; altı ay önce ruhsatı Büyükşehirden onaylattık. Ekonomik krizden dolayı yapacak bir inşaat firması bulamazsak belediye olarak kredi alıp kültür merkezini bitireceğiz.  İçerenköy kültür merkezi İstanbul’a örnek olacak. Bunları Ataşehir’im için yapıyorum, kendim için değil. Bu kadar düşmanlığa gerek yok. “ dedi ve söz verdiği kültür merkezini Ataşehir’e kazandıracağını dile getirdi.

“ELEŞTİREREK BİR YERE ULAŞMANIN ŞANSI YOKTUR”

Gerçekleşemeyen bir başka proje olan alt geçiş projesi için de İlgezdi ; “Atatürk Mahallesi Turgut Özal Bulvarı’ndaki trafiği yerin altına alacağız demiştim. Projenin kredi, imkanlarını sağladım, gerekli tüm prosedürleri hallettim. Projenin dilekçeleri Büyükşehirdedir ama Sayın Kadir Topbaş ona da ‘hayır’ dedi. Ben bunları suçlamak için değil, halkın ve sizlerin bilgisi olması amaçlı dile getiriyorum. Şimdiye kadar yapmayı iddia ettiğimiz projelerin nerdeyse tamamı Büyükşehir onayından geçmediği için hayata geçirilememiştir. Eleştirerek bir yere ulaşmanın şansı yoktur. Yapılana ve yapılmak istenene teşekkür etmek gerekir. Mesela ilçemize metro geliyor. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Yapılmamış tüm projelerimizin hepsini seçimden sonra gerçekleştireceğiz. AK Parti 2002’de ekonomik krizin üstüne iktidar olmuştu. Şimdi de ülkemizde yaşanan ekonomik kriz hiç olmadığı kadar kötü bir noktaya ulaşmışken,31 Mart 2019’da sandıklar açıldığında Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar çıkmayacağını kim söyleyebilir? ” diyerek konuşmasına nokta koydu.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ