logo

Başkan İlgezdi Aşağıpelitözü Derneği’ni Açtı

Başkan İlgezdi Aşağıpelitözü Derneği’ni Açtı

pelitozuÇankırı Aşağıpelitözü Köyü Yardımlaşama ve Dayanışma Derneği merkezinin açılışı Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir İçerenköy’de bulunan Çankırı Aşağıpelitözü Köyü Yardımlaşama ve Dayanışma Derneği’nin merkezinin açılışında Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile birlikte; İstanbul Çankırı dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Vahap Yartaş, Ataşehir Çankırılılar Derneği Başkanı aynı zamanda Çerkeş Dernekler Birliği Başkanı Erol Tepebaşı, Atkaracalar Dernekler Birliği Başkanı Ersoy Kaşak, Pendik Çankırılılar Derneği Başkanı Engin Yıldırım, Çankırılılar Platformu (ÇEKAP) yöneticileri ve dernek üyeleri ile Ataşehirliler katıldı.

Açılışta 23 Nisan Bayramı kapsamında gösteri yapan çocukları kutlayarak başlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; Derneklerin Anadolu’dan göçen insanların kültür ve akrabalık bağlarının sürdürülmesindeki önemine değinerek; “Ben burada bu bağın devam ettiğini gördüm. Bu birlikteliğinizi devam ettirin. Derneklerin bir arada yaşamaktaki katkısı ve önemi çok büyüktür. Bu çalışmalarından dolayı başkan ve Federasyon Başkanını kutluyorum. Birbirinize sahip çıkın. Geleneklerinizi ve kültürünüzü bozmayın. Ben Ataşehir’in belediye başkanıyım. Ataşehir’de yaşayan her vatandaş benim akrabam sayılır. Bir sorununuz olduğu zaman paylaşırız. Sıkıntınız olursa kapımız her zaman açık.”diyerek sözlerini tamamladı.

İstanbul Çankırı dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Vahap Yartaş ise yaptığı konuşmada Aşağıpelitözü Köyü’nün yaptıkları etkinliklerle kendini aştığına dikkat çekerek, Çankırıya da damgasını vurduğunu belirtti.

İstanbul’un 39 ilçesinden Ataşehir’in ve Başkan Battal İlgezdi’nin Çankırılılar arsında yerinin başka olduğunu ve bunu gittiği her yerde katıldığı her toplantıda söylediğini, şimdiye kadar derneklerin, talepleri olduğunda hiç geri çevrilmediğini, Çankırılıların her zaman başkanın yanında olacağını, yapılacak bir şey olduğunda her zaman görevlerini yerine getireceklerini ifade etti.

Ataşehir, İçerenköy’de bulunan Çankırı Aşağıpelitözü Köyü Yardımlaşama ve Dayanışma Derneği Merkezi, yenileme bakım çalışması sonrası dernek faaliyetlerinin yürütülmesine ve üyelerinin hizmetine açıldı.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ