logo

Başkan İlgezdi, ‘ATABEL Firmalarla Vatandaşları Buluşturuyor’

Başkan İlgezdi, ‘ATABEL Firmalarla Vatandaşları Buluşturuyor’

Yenisahra Mahallesi’nde yürütülen dönüşüm çalışmalarına destek olan ATABEL’in gelen talep üzerine firmalarla vatandaşları buluşturarak çözüme katkı verdiğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

ATABEL tarafından Yenisahra Mahallesi‘nde yürütülen çalışmada art niyet olmadığını kaydeden Başkan İlgezdi, inşaat sektörünün açıldığını, kendilerine de birçok firma geldiğini söyledi.

Bölgede hak sahiplerinin noterden yaptıkları sözleşmelerin iptali gerçekleştirildiği zaman kendilerine gelen firmalarla vatandaşları ATABEL aracılığıyla buluşturarak bölgede vatandaşların kentsel dönüşüm sorunlarının çözümü için çalışacaklarını kaydetti.

GELEN FİRMALARI VATANDAŞLARA YÖNLENDİRİYORUM

Meclis Genel Kurul toplantısında Ataşehir Belediyesi iştiraki ATABEL tarafından Yenisahra ve Barbaros Mahallesi’nde yürütülen çalışmalara yöneltilen eleştirileri yanıtlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, kendisine vatandaşlardan bu yönde talep geldiğini, firmaların da kendisine gelerek talepte bulunduğunu, kendisine gelen firmaları vatandaşlara yönlendirdiğini söyledi.

ATABEL’İN BÖLGEDE YAPTIĞI ÇALIŞMA VATANDAŞLA FİRMAYI BULUŞTURMAK

İlgezdi, Meclis Genel Kurulunda yaptığı açıklamada, “Bölgedeki vatandaşlardan imza alan firmalar ile vatandaş anlaşamıyor. Gelen talep üzerine belediye şirketi aracılık arabuluculuk yapıyor. Vatandaşla firmayı bir araya getiriyor. Şu anda da birkaç firma ile alanda çalışma ATABEL’in bölgede yaptığı çalışma sadece bu. Vatandaşla firmayı buluşturmak.” İfadelerine yer verdi.

KOMİSYONU FİRMA VERİYOR. VATANDAŞ KOMİSYON VERMİYOR

Vatandaşın komisyon vermediğini,  komşunun yükleniciden alındığını söyleyen Başkan İlgezdi, “%2 komisyonu firma veriyor. Vatandaş komisyon vermiyor.” dedi.

ARKADAŞLARIM SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN GAYRET GÖSTERİYOR

Bölgenin Fikirtepe gibi olmasını istemediğini söyleyen İlgezdi, “Fikirtepe’de 20 senedir mağdur olan binlerce vatandaşımız var. Ben arkadaşlardan buraya çözüm bulmaları konusunda rica ettim. Bir ekip kuralım ve bu sorunu çözün dedim. Şu anda 2 tane firmayla hemen hemen çalıştıkları alanda sorun çözüldü gibi. Arkadaşlarım sorunun çözümü için gayret gösteriyor. Ne kadar gayret gösterirlerse sorun o kadar çabuk çözülür.” Diye konuştu.

NAİM YAĞCI’NIN ELEŞTİRİLERİNİN DE YAPICI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

AK Parti grup başkanvekili M.Naim Yağcı’nın eleştirilerinin de yapıcı olduğunu düşündüğünü kaydeden başkan İlgezdi, “burada yapılan mağduriyetin giderilmesi ve istediğini sorunun çözülmesi” dedi.

Metro çalışmaları ile ilgili eleştirileri de yanıtlayan Battal İlgezdi, bundan önceki Büyükşehir Belediye başkanın Metro şantiyelerinde kilit vurduğunu, çalışmaların durduğunu hatırlattırarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem imamoğlu’nun Ataşehir ve Göztepe metro hatlarının tamamlanarak açılacağını söylediğini ifade etti.

EKREM BEY’E HAKSIZLIK YAPMAYALIM

Önceki gün açılan Sabiha Gökçen Havaalanı metrosu ile ilgili Ekrem İmamoğlu’nun açıklamasını hatırlatan başkan İlgezdi, İmamoğlu’nun bakanın açıklamasının aksine metronun Büyükşehir bütçesi ile yapıldığını söylediğini, “Kim yaparsa yaparsın bu ülkeye hizmettir. Ekrem Bey’e haksızlık yapmayalım” dedi.

AK PARTİLİ ÜYELERE TEŞEKKÜR; PLANLAR OY BİRLİĞİ İLE ÇIKTI

Ataşehir’in mahallelerine imar planlarının çıkmaya başladığını, bu çalışmalara destek veren Ataşehir Belediye Meclisi AK Partili üyelerine teşekkür eden Battal İlgezdi, planların oy birliği ile çıktığını vurguladı.

PLANLAR NETLEŞMEDEN İMZA ATMAMALARI KONUSUNDA UYARDI

İmar planları konusunda sorun yaşandığını, bu emsalle dönüşümün gerçekleşmeyeceğini vurguladığı Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahalleleri hak sahiplerine uyardığını belirten İlgezdi, Yenisahra Mahallesi’nde yaşananları hatırlatarak; imar planlar netleşmeden imza atmamaları, sözleşme yapmaları konusunda uyardığını hatırlattı.

İÇERENKÖY 1/1000’LİK PLANLARININ KASIM’DA MECLİSE GELECEK

Yeni Çamlıca Mahallesi’nin imar sorununda halledilmesi gerektiğini hatırlatan Battal gezdi İçerenköy Mahallesi’nin 1/1000’lik planlarının da Kasım ayında meclise geleceğini belirtti.

FERHATPAŞA SU TOPLAMA HAVZASINDAN ÇIKTI; AK PARTİLİLERE TEŞEKKÜR

Ferhatpaşa Mahallesi’nin su toplama havzasından çıkarılması konusundaki çabaları için AK Partili yönetici ve üyelere teşekkür ettiğini hatırlatan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, su toplama havzasından çıkan bölgenin planlarının yapıldığını, 1.50 emsalle gerçekleşeceğini öngördükleri emsalin İSKİ’den müsaade alarak 1.70 yapabileceklerini düşündüklerini kaydederek; “Böylece bölgenin de plan sorununu çözmüş olur.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ