logo

BAŞKAN İLGEZDİ, ‘BİNLİK PLAN YIL SONUNDA ÇIKAR’

BAŞKAN İLGEZDİ, ‘BİNLİK PLAN YIL SONUNDA ÇIKAR’

Başkan İlgezdi, İçerenköy Mahallesi’nin 1/1000’lik imar planının yılsonunda Meclisten geçip İBB’nin onayına gideceğini, Kültür merkezinin 1 yıl içinde hizmete gireceğini söyledi.  

Recep Kenan/itvhaber.com

Kardeş Kültürlerin Festivali’ndeki konuşmasında İçerenköy Mahallesi’nin imarına da değinen Başkan İlgezdi, Beklenen 1/5000 plan ölçekli İBB’den gelmesi ile birlikte 1/1000 ölçekli planı yılsonuna kadar Belediye Meclisinden geçireceklerini kaydetti.

Kültür merkezi inşaatının da ruhsatının yenilendiğini ve inşaatına başlayacakları müjdesini veren İlgezdi, İçerenköy meydanında kadınlara yönelik kafe ve kütüphane yapımına başlayacaklarını söyledi.

FESTİVALİ, HER ANLAYIŞTAN İNSANIMIZI BİR ARAYA GETİRİYOR

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise, “6.’sını düzenlemiş olduğumuz Kardeş Kültürlerin Festivali, iki yıl aradan sonra başladı. Kardeş Kültürlerin Festivali, her anlayıştan, her kesimden insanımızı bir araya getiriyor. 2009 yılında beni ve arkadaşlarımı bu göreve getirdiniz. Oy veren, vermeyen tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Bize destek verdiniz. Siyasi görüşü, dili, dini ve mezhebi ne olursa olsun hiçbir ayrım yapmadan arkadaşlarımızla birlikte hizmet veriyoruz. Hangi görüşte ve anlayışta olursa olsun bize oy veren ya da vermeyen tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz, sizlerin desteğiyle en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi.

2 AY İÇİNDE 1000’LİK PLANLARI YAPACAĞIM

İçerneköy ve Küçükbakkalköy’ün imar planları ile ilgili gelişmelere de değinen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İçerenköy’ün de en önemli sorununun imar olduğuna işaret ederek; “İçerenköy’ün en büyük sorunlarından biri bildiğiniz gibi imar planlarıydı. Bununla ilgili Büyükşehir’e hep beraber yürüyüş yaptık. Nihayet bundan 3 ay önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1/5000’lik planları yaptı. Ben de 1/1000’lik planları yaptım ve hazırladım. Planlara büyükşehirde, itirazlar değerlendiriliyor. Büyükşehirde sonuçlandıktan sonra bana gelecek. Planlarınız bana geldikten sonra en kısa zamanda hayata geçireceğim. Ben 2 ay içinde 1000’lik planları yapacağım. Yıllardır beklediğiniz bu sıkıntı İçerenköy’de aşılacak.” diye konuştu.

YETKİSİ OLUP TA PLAN YAPMAYAN NAMUSSUZ, ŞEREFSİZDİR

Bazılarının Belediye Başkanı’nın planları yapmadığını söylediğini vurgulayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yetkisi olup ta plan yapmayanın namussuz, şerefsiz olduğunu ifade ettiği konuşmasında, “Şunu herkes bilmeli ki benim çatı dahi yapma yetkim yok. Büyükşehir 1/5000’lik planları yapmak zorunda, ben de uygulamak zorundayım. Benim adım Battal İlgezdi burada doğdum burada büyüdüm. Benim sözüm Cumhuriyet Halk Partisi’nin sözüdür. Sözlerimin sonuna kadar arkasındayım” dedi.

6 AY SONRA DA RUHSAT VERMEYE BAŞLAYACAĞIZ

İmar planları ile ilgili yapılan çalışmalar için İBB Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür eden Battal İlgezdi, planın geçmesinde büyük emeği olduğunun altını çizerek, “Buradan planda emeği geçen Ak Partili ve Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Anadolu’nun değişik yerlerinden gelmiş imar bekleyen vatandaşların sorununu çözdük, Kısmet olursa 6 ay sonra da ruhsat vermeye başlayacağız. Sizden ricam, imar planı çıkınca gelmeye başlayan müteahhitleri imza vermeyin. Sakın ola bölgenin 1000’lik planları çıkmadan, imar durumu kesinleşmeden müteahhide yerinizi, vermeyin.

İÇERENKÖY MEYDANINDA KADINLARIMIZ İÇİN KÜTÜPHANE

Başkan İlgezdi konuşmasının son bölümünde, İçerneköy’de yapımına başlanan ancak İBB tarafından yapımı durdurulan Kemal Sunal Kültür Merkezi’nin ruhsatının alındığı ve yakında inşaat çalışmalarına başlanacağını kaydederek; “Ayrıca 4 yıldır inşaatı durdurulan İçerenköy Kültür Merkezi’nin yapımı için 20 gün önce büyükşehirden ruhsat aldım. Bir yıl içerisinde yapıp size bu kültür merkezini teslim edeceğim. Türkiye’de bir ilk uygulama yapıyorum. İçerenköy meydanında kadınlarımız için kıraathane ve kütüphane yapıyorum. Bir yıl içerisinde orayı da teslim ediyorum. Size söz veriyorum Ataşehir’i dünya kenti yapmak için çalışmaya devam edeceğim” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ