logo

Başkan İlgezdi ‘İmar Bilgi Ofisi’nde Vatandaşları Dinledi

Başkan İlgezdi ‘İmar Bilgi Ofisi’nde Vatandaşları Dinledi

Askıdaki 1/5000 Yenisahra ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı’nı ile ilgili, Yenisahra ve Barbaros muhtarları mahalle sakinlerine bilgi vermek ve itiraz edeceklere yardım için büro açtı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yenisahra ve Barbaros Mahalle Muhtarlarının mahalle sakinlerini, askıya çıkan 1/5000 Yenisahra ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı’nda arsalarının durumu ile ilgili bilgi vermek ve gerek duyulursa itiraz dilekçesi verme konusunda yardım etmek üzere açtıkları İmar Bilgi Bürosu’nu gezen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Vatandaşın yerini alıyorlar. %40, yetmedi 1,25 de emsalden kesiyorlar.

Vatandaşların endişelerini çok iyi anladığını ve onlara hak verdiğini söyleyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; “Vatandaşın yerini alıyorlar. %40 kesiyorlar. Yetmiyor, birde emsali 2,50 değil de 1,25’ten işleme koyuyorlar. Bu çok büyük adaletsizliktir. Bunun Büyükşehir tarafından düzeltileceğini düşünüyorum. Düzeltilmesi için vatandaşların mutlaka itiraz etmesi gerekiyor. Biz Belediye olarak bu konuda vatandaşlarımıza ihtiyacı olan desteği veriyoruz. Yerlerinin durumu ile ilgili bilgi veren uzman, hukuki çerçevede hazırlanan itiraz dilekçesini doldurulmasında yardımcı oluyoruz. Ve aracımızla Büyükşehir’e götürüp dilekçelerini verdikten sonra geri getiriyoruz.”diye konuştu.

FOTO GALERİSİ

“Vatandaşların telaşını ve endişesini görüyoruz” diyerek bürodaki mahalle sakinlerinin kaygılarına dikkat çeken İlgezdi; belediye olarak görevlerinin vatandaşlarına bu kaygılarını giderme ve haklarını korumak konusunda yardımcı olmak olduğunu ifade etti. Muhtarlara her türlü desteği verdiklerini daha da vereceklerini ifade eden Başkan İlgezdi; yetersizliğini gördüğü görevlilerin artırılması konusunda talimat verdi.

Vatandaşa Ayrım Yapmadan Karşılıksız Hizmet Veriyoruz

Mahalle muhtarları Şeref Uzun ve Ercan Ersin’in Yenisahra Mah. Fatih Cad. 90 no.da açtıkları İmar Bilgi Bürosu’nda her iki mahalle sakinlerinin arsa, arazi ve evlerinin askıdaki 1/5000’lik plandaki durumu ile ilgili şehircilik uzmanı tarafından bilgi veriliyor. Hukukçular tarafından örneği hazırlanan itiraz dilekçesinin doldurulmasına yardım ediliyor. İtiraz edecek vatandaşlar toplu olarak Ataşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği otobüs ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne topluca götürülerek, itiraz dilekçelerini vermesini sağlıyor. Dilekçelerini vererek itirazları tamamlanan mahalle sakinleri tekrar aynı otobüsle mahalleye geri getiriliyor.

Siyasi ya da başka hiçbir ayrım yapılmadan her iki mahalle sakinlerinin tamamına, karşılıkda beklemeden hizmet vermek üzere İmar Bilgi Bürosu’nu açtıklarını söyleyen, Yenisahra ve Barbaros mahalleleri muhtarları, Şeref Uzun ve Ercan Ersin; kendilerine ofisin açılması, bilgi ve dilekçede vatandaşa yardım eden uzmanlar ile Büyükşehir’e ulaşım desteği veren Başkan İlgezdi ve Ataşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiklerini söylediler.

40 senedir Yenisahra’da Böyle Hizmet Görmedim

Ayaklarına gelen bu hizmetler için de minnetlerini ileten bölge sakinleri de Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Ataşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

40 senedir Yenisahra’da yaşadığını ifade eden Cavit bey, bu güne kadar böyle bir hizmet görmediğini söyleyip, kendilerine bu hizmetin verilmesini sağlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediyesi ve mahalle muhtarları Şeref Uzun ile Ercan Ersin’e teşekkür ettiklerini ifade etti.

Elektrik Parası Alamayan Devlet Evimi Yıkacak, Gelsin Yıksın

Evinin yola gittiğini öğrenen, adının açıklanmasını istemeyen vatandaş, 1/5000’lik plana göre yıkılacağını ancak, imar transferi sırasında 1,25 emsalden işlem göreceğini duyunca; “Başak yerde elektrik parasını bile alamayan devlet burada benim 4 katlı 40 yıllık evimi yıkacakmış öyle mi?”diye sorarak, “Gelsin yıksın bakalım!”diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ