logo

Başkan İlgezdi: Mağdur etmeden, yerinde Kentsel Dönüşüm

Başkan İlgezdi: Mağdur etmeden, yerinde Kentsel Dönüşüm

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Hak sahipleri; içinde Belediye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ’nin olmadığı bir protokole imza atmasın” dedi.

Başkan İlgezdi: Mağdur etmeden, yerinde Kentsel Dönüşüm

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, kentsel dönüşüm alanlarında konut sahibi olanları bir kez daha uyardı. Başkan İlgezdi, “Bazı mahallelerde emlakçı veya müteahhit olarak kendilerini tanıtan kişiler, ‘evinizi bize verin size iki daire verelim’ diye geziyor. Bunlara inanmayın ve kanmayın. Hak sahipleri, içinde Belediye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ’nin olmadığı bir protokole imza atmasın” dedi.

Ataşehir Esatpaşa ve Örnek Mahalleleri İmar İskan Blokları’nda bulunan hak sahiplerini bilgilendirme toplantısında konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İstanbul’da olası bir deprem beklentisinin uzmanlarca sürekli vurgulanmasına rağmen bugüne kadar somut herhangi bir çalışmanın yapılmadığına dikkat çekti. Doğal felaketler sonrası yapılan toplantı ve açıklamaların bir süre sonra unutulduğunu ifade eden Başkan İlgezdi şunları söyledi: “Yıllardır sağlıksız binalarda oturan vatandaşların depreme dayanıklı sağlıklı çağdaş konutlarda oturmaları için 3 yıllık bir belediye olan Ataşehir Belediyesi olarak, Yerinde Kentsel Dönüşüm çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. Emekevler’de çalışmaları süren Yerinde Kentsel Dönüşüm projemiz İstanbul’da hatta Türkiye’de örnek bir proje. Ataşehir’de kentsel dönüşüm bölgesi olarak belirlenen Esatpaşa ve Örnek Mahallesi’ndeki İmar İskan Blokları da son derece sağlıksız ve olası bir depremde en büyük zararı görecek yerleşim yerleri arasında. Buraya ilişkin çalışmalarımız devam ediyor.”

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirme toplantısında, vatandaşları “size iki daire, üç daire vereceğiz diyenlere inanmayın. İçinde Ataşehir Belediyesi’nin olmadığı hiçbir çalışma bu bölgelerde yapılamaz” diye uyaran Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Her mesleğe her kişiye saygım var. Ancak burada söz konusu olan sizlerin ve hiçbir vatandaşın mağdur olmaması. Hak sahiplerini mağdur etmeden yıllardır oturdukları, çocuklarını büyüttüğü sokaktan mahalleden koparmadan, burada yapılacak yerinde kentsel dönüşüm için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ ile çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Başkan İlgezdi, “Çalışmalar tamamlandığı anda Bakanlık ve TOKİ yetkilileri ile sizlerin karşısına çıkacağız ve neyi nasıl yapacağımızı sizlere anlatıp, sizlerin onay ve görüşünü alacağız. Bunun dışında sizlere yapamayacakları, yapmaları mümkün olmayan sözleri verenlere kimliği ve işi ne olursa olsun inanmayın. Belediyemiz de konu ile ilgili müdürlerimizin kapıları sizlere açık. Gelin gerekli bilgileri alın. Bizim tek amacımız sizlerin mağdur olmaması” dedi.

Bilgilendirme toplantısında vatandaşların çeşitli sorularını da yanıtlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “İnsanların sağlıklı, güvenilir, çağdaş konutlarda yaşaması için yapılan ve yapılacak çalışmalara siyasetin alet edilmemesi gerektiğini belirtti. Başkan İlgezdi, “İnsan yaşamı, insan sağlığı siyaset malzemesi olamaz, olmamalı. Buna izin vermem, hiç kimse de izin vermemeli” diye konuştu.

Esatpaşa ve Örnek Mahallesi İmar İskan Blokları bilgilendirme toplantısına, belediye başkan yardımcıları, Ataşehir Belediyesi Meclis üyeleri ve belediye birim müdürleri de katıldı.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ