logo

Başkent, İstanbul ve Ataşehir’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma töreni

Başkent, İstanbul ve Ataşehir’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma töreni

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtarıcısı ve kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82. Yıl dönümünde düzenlenen törenlerle anıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma töreni Cumhuriyet Meydani Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunuşu ile başlayan çelenk sunma ile başladı.

ATAŞEHİR’DE 10 KASIM

Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma töreni; İstanbul Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Şenol Dilmen ve Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz’ın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk koymalarıyla başladı.

Protokolün ardından siyasi partiler, dernekler, meslek odaları ve gaziler de Ata’nın anıtına çelenk sundular.

Ulu Önder Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 9’u 5 geçe çalan siren sesiyle 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından da İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören son buldu.

Törene; İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cengiz Cem Karakaşlı, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan, Ataşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Sevgi Uluğ, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürlerinin yanı sıra siyasi parti ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Gazilerle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKENT ANKARA’DA 10 KASIM

Başkent Ankara’da düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma törenleri Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı Yardımcısı, TBMM Başkanı, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin genel başkanları, Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları ve diğer devlet erkânın katılımıyla Anıtkabir’de başladı.

Aslanlı Yol’da yürüyüşle başlayan Anıtkabir’deki 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu. Saygı duruşunda bulundu ve İstiklâl Marşı okundu. T Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

İSTANBUL’DA ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİ

10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni İstanbul’da, resmi ve askeri erkân ile sivil toplum temsilcilerinin katılımı ile valilikçe Taksim Meydanı’nda Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82’nci yıldönümünde, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen resmi törenle anıldı. Atatürk’ü Anma Törenine; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1’nci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, kurumları adına Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakmalarıyla başladı.

 İstanbul Barosu, siyasi partiler ve çeşitli sivil toplum kuruluşları da anıta çelen koydu. Çelenk merasiminin ardından; Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

10 KASIM ATATÜRKÜ ANMA GÜNÜ ve HAFTASI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtarıcısı ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk vefatının 82’nci yıl dönümünde anılıyor. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 2020 yılında 1938 yılında vefat etti. Her yıl 10 Kasım, Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk’ü Anma Haftası olarak günün anlam ve önemine uygun programlarla törenler düzenleniyor.

Cepheden cepheye savaşarak geçen kısacık ömrünü vatanının bağımsızlığına adayan, düşman işgalinden kurtarıcısı ve kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938’de, saat dokuzu beş geçe hayata veda etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği 10 Kasım gününü ulusal yas günü oldu.

10-16 Kasım tarihleri arasına karşılık gelen, 10 Kasım gününü kapsayan Atatürk Haftası; Atatürk’ün yurt genelinde anıldığı, ilke ve devrimlerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda konuşmalarının kendi sesinden yayımlanır ve Atatürk’le ilgili filmlerin gösterilir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ