logo

Batı Karadeniz Sel ve Taşkın Felaketinde Can Kaybı 58

Batı Karadeniz Sel ve Taşkın Felaketinde Can Kaybı 58

AFAD Başkanlığı, Batı Karadeniz afet bölgesinde sel felaketinden etkilenen Kastamonu, Sinop ve Bartın illerinde can kaybının 58 olduğunu açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi tarafından yapılan açıklamada, 48 Kastamonu, 9 Sinop, 1 Bartın’da olmak üzere sel ve taşkın felaketinde can kaybının 58’e yükseldiğini duyurdu.

KARADENİZ SEL BÖLGESİNDE CAN KAYBI 58

Karadeniz sel bölgesinde afetten etkilenen Kastamonu, Sinop ve Bartın illerinde can kaybının 58 olduğunu kaydeden AFAD Başkanlığı, “Yaşanan sel nedeniyle 58 vatandaşımız (48 Kastamonu, 9 Sinop, 1 Bartın) hayatını kaybetmiştir. 8 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir.” Açıkladı.

TAHLİYE, ARAMA-KURTARMA VE MÜDAHALE ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz bölgesinde başlayan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop şehirlerinde sel ve su baskınları meydana geldiği hatırlatılan AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi açıklamada, “Bartın ili Ulus ilçesi, Kastamonu ili Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop ili Ayancık ilçeleri selden etkilenmiştir. Afetin hemen ardından tüm ilgili kurumların personel ve araç desteğiyle tahliye, arama-kurtarma ve müdahale çalışmalarına başlanmıştır.” İfadeleri yer aldı.

AFAD 7 GÜN 24 SAAT ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Afetten Bartın, Kastamonu ve Sinop ve ilçelerinde kurulan afet koordinasyon merkezleri ile bölgedeki müdahale çalışmalarının eşgüdüm halinde yürütülmesi sağlanmaktadır. Türkiye Afet Müdahale Planı’na göre, afetten etkilenen bölgelerdeki çalışmaların kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi faaliyete geçirilmiş; tüm çalışma grupları, üst düzey yönetici ve temsilcilerinin katılımıyla 7 gün 24 saat çalışma esasına göre çalışmaya devam etmektedir.

AFET BÖLGESİNDE ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI

Batı Karadeniz Sel Felaketinin yaşandığı bölgede yürütülen çalışmalarda AFAD, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma, 112, UMKE, Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ, Belediyeler, İl Özel İdaresi, sivil toplum kuruluşları ve AFAD Gönüllülerinin personel ve araçları görev yapıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ