logo

Batı, Kuzey ve İç Bölgelerde Gök Gürültülü Sağanak Yağış Hafta

Batı, Kuzey ve İç Bölgelerde Gök Gürültülü Sağanak Yağış Hafta

Bir süredir mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının, Cumartesi gününden itibaren etkili olaya başlayan yağışlarla birlikte Batı, Kuzey ve İç bölgelerde düşecek.

Recep Kenan/itvhaber.com

Trakya ve Marmara Trakya Bölgelerinden başlayarak Cumartesi gününden itibaren Batı, Kuzey ve İç bölgelerde etkili olaya başlayan yağışlı havanın 21 Ekim Çarşamba gününe kadar etkisini göstereceği tahmin ediliyor.  Meteoroloji tahminlerine göre, Perşembe ve Cuma günleri yer yer Akdeniz Bölgesinde etkili olacağı ön görülen yağışlı havanın 24 Ekim Cumartesi günü ülkemizi terk edecek.

ÜLKEMİZDE HAVA:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Pazar günü ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Konya, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Sakarya, Bursa, Bilecik, Yalova, Bolu, Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyıları ile Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: 
Kuzey, iç ve batı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
 Genellikle güneyli, yarın Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların Pazar günü Sakarya, Bursa, Bilecik, Yalova, Bolu, Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyıları ile Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ