logo

Battal İlgezdi: ‘Benim Çözemediğimi Emlakçı mı Çözecek?’

Battal İlgezdi: ‘Benim Çözemediğimi Emlakçı mı Çözecek?’

Ataşehir Belediyesi’nce düzenlenen Esatpaşa Sosyal Meskenler ile ilgili proje çalışmalarının bilgilendirme toplantısında Başkan Battal İlgezdi, Esatpaşalıyı aydınlattı.

Battal İlgezdi: ‘Benim Çözemediğimi Emlakçı mı Çözecek?’

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir – Esatpaşa mahallesinde bilgilendirme toplantısına katıldı.

Esatpaşa mahallesinde, Güvenç Düğün Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi dışında; Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkan vekili Semih Selimoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Der, İsmail Kabakçı, Hüseyin Hışman, Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Meclis Üyeleri, Hüseyin Culha, Seyfettin Yılmaz, Muammer Ayvalı, Ali Rıza Işık, Mustafa Catak, Selehattin Kaya, Ataşehir Belediyesi ilgili birim müdürleri, CHP Ataşehir İlçe Yöneticileri, Esatpaşa ve Örnek Mahallesi muhtarları ile çok sayıda mahalleli katıldı.

Battal İlgezdi ‘Yaptığımız Her Lüks konut CHP’ye Oy’ Diyorlar 

İmar İskan Blokları Pojesinde yapılmış protokolü bozup, “biz kendimize lüks onlara sosyal konut yapacağız” dediklerinde karşı çıktığını; başkalarına nasıl konut yapıyor, hangi malzemeyi kullanıyorsanız vatandaşıma da öyle yapacaksınız dediğini söyleyen ilgezdi, “benim insanım en iyisine layık. Ben bu şekilde ısrar edince İmar İskan Blokları Projesi askıya alındı” dedi.

TOPLANTI FOTOLARI

Vatandaşların evlerini istimlak edip, yıkıp arsalarını ellerinden alınıp Tuzla’da, Pendik’te yer vermeye karşı olduğunu ifade eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; “Yerleriniz çok kıymetli. İstanbul’un merkezi oldu burası. Oturduğunuz konutlar çok değerli, eski olabilir. Arsa çok pahalı burada.” diye konuştu.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi konuşmasını şöyle sürdürdü; Vatandaş nerde yaşıyorsa evini oradan alacak. Kendine ne yapıyorsan vatandaşına da aynısını yapacaksın. Bunlar Şerifali İmar İskan Blokları Projesi’nde yaşadıklarım. Bunları anlatıyorum ki yarın bunlarla karşılaşırsak şaşırmayalım. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Emlak GYO, Ataşehir Belediyesi olarak meclisten aldığım yetkiyle protokolü imzaladım. Bu gün de Çevre ve Şehircilik Bakanımız imzaladı. Bu proje sizlere örnek olacak. Şerifali İmar İskan Blokları Projesi başarılı olur, uygulanmaya başlanırsa sıra sizlere gelecek.

Sizden ricam kimseye imza vermeyin. Şu kadar vereceğiz, bu kadar metrekare daire vereceğiz diyenlere inanmayın. Belediye Başkanı olarak benim çözemediğimi kimse çözemez. Eğer ortak anlayışı uygularsak, birlikte hareket edersek hiç kimse bize zarar veremez. Hem de sorunlar çok daha rahat çözülür.

Buraları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gösterdim ben. Kaç metre arsanız var? TOKİ’nin kaç metre arsası var? Emsal ne olabilir? Bunları hepsinin çalışmasını, bütün hazırlıklarını yapıyoruz biz. Yaptıktan sonra sizi toplayacağız ve kaç metre dairede oturuyorsunuz? Ve kaç metre daire vereceğiz? O gün yetki ağızlardan bunların cevaplarını vereceğiz. Öyle ezbere iş olmaz. Projeye ne zaman başlanacak? Ne zaman bitecek? Sizleri toplayıp bunları konuşacağız ve bir protokole bağlayıp imzalayacağız.

Ataşehir Belediyesi olarak plan yapma yetkimiz yok. Zaten burası gecekondu önleme bölgesi olduğu için buranın plan yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda. Tekrar söylüyorum sakın ortalarda dolaşanlara inanıp imza vermeyin. Yerlerinizi satmayın. Yerleriniz çok değerli. Şerifali İmar İskan Blokları’nda daireler 50 – 60 bin lira iken proje başlayınca 200 – 300 bin liraya çıktı.

Başkan Battal İlgezdi konuşmasının sonunda soru cevap bölümünde vatandaşların sorularını cevaplayarak aydınlanma ve bilgilenmelerine olanak sağladı.

 

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ