logo

Battal İlgezdi, ‘Cumhuriyetimiz, 96 Yıldır Yolumuzu Aydınlatıyor’

Battal İlgezdi, ‘Cumhuriyetimiz, 96 Yıldır Yolumuzu Aydınlatıyor’

Konser öncesi Ataşehirlilere seslenen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Anadolu Devriminin en büyük meşalesi olan Cumhuriyetimiz, 96 yıldır yolumuzu aydınlatıyor.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet’in 96. yıl dönümü Ataşehir’de on binlerin katıldığı “Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü” ile Ataşehir Bulvarı’nda Fener Alayı yürüyüşüne katılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Mor ve Ötesi grubu konseri öncesi Cumhuriyet Meydanı’nda buluşan Ataşehirlilere seslendi.

“Selam olsun Ataişehir’den bütün Cumhuriyeti kutlayanlara.” Diyerek Ataşehirlilere seslenen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi: “Anadolu Devriminin en büyük meşalesi olan Cumhuriyetimiz, 96 yıldır yolumuzu aydınlatıyor.” Dedi.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASI

Gepostet von Recep Kenan am Dienstag, 29. Oktober 2019

CUMHURİYET BAYRAMIMIZI BÜYÜK BİR ONUR, COŞKU VE GURURLA KUTLUYORUZ

Cumhuriyet Bayramımızı büyük bir onur ve gururla kutladığımızı vurgulayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Cumhuriyeti kutlayan herkesin bayramının kutlu olmasını dileyerek; “Ataşehir bu gün muhteşem. Müthiş bir coşku var. Anadolu Devriminin en büyük meşalesi olan Cumhuriyetimiz, 96 yıldır yolumuzu aydınlatıyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda Cumhuriyet Bayramımızı büyük bir onur, coşku ve gururla kutluyoruz. Bütün Türkiye’nin il ve ilçelerinde kutluyoruz. Kadın erkek, genç yaşlı en büyük bayramımızla övünüyoruz. Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti. Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları.” Şekkinde konuştu.

CUMHURİYET’İN MEŞALESİ 96 YILDIR YOLUMUZU AYDINLATIYOR

Başkan Battal İlgezdi, konuşmasında; “Cumhuriyet’in meşalesi, karanlığa karşı aydınlığın, kötülüğe karşı iyiliğin, köleliğe karşı başkaldırının simgesidir. 96 yıldır yolumuzu aydınlatan, Cumhuriyet meşalesi, bağımsızlığından ödün vermeyen, dayatmalara boyun eğmeyen, egemenliğine sahip çıkan, Anadolu halkının umududur. Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine yürekten inanmış milyonların, güneşli günlere olan inancıdır Cumhuriyet. Cumhuriyet bilgisizliğe, yobazlığa, yoksulluğa ve çaresizliğe karşı verilmiş mücadeledir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk konuşmasında; – Biliniz ki; Türkiye Cumhuriyeti şeyhler ve müritler mensubu bir memleket olamaz. En doğru, en hakiki tarikat medeniyettir.- Sözleri ile Cumhuriyete olan inancını vurgulamıştır.” diye konuştu.

29 EKİM BİR DOĞUŞUN, DEVRİMİN, KISACA; MUCİZENİN YIL DÖNÜMÜ

29 Ekim’in bir doğuşun, devrimin, kısaca; mucizenin yıl dönümü olduğunu kaydeden Battal İlgezdi “Cumhuriyet, Dağ başını duman almış diyerek, durmadan zafere yürüyenlerin devrimidir.” Diyerek  sürdürdüğü konuşmasında; “Cumhuriyet, Nazım Hikmet’in deyişi ile; ateşin ihanetini görenlerin, ölümü anlının ortasında duyanların mucizesidir. Antepli Karayılan’ın, Arhavili İsmail’in, Manastırlı Kambur Selim’in, Kastamonulu Şerife Bacı’nın Erzurumlu Kara Fatma’nın, Reşadiyeli Beloğlu Mehmet’in, Kartallı Kazım’ın, İzmirli Ali Onbaşı’nın, mezarı meçhul binlerce Mehmet’in sırtında oğul hasretiyle top mermileriyle cepheye giden kadınlarımızdır Cumhuriyet. Hoca Nasrettin gibi ağlayan, Bayburtlu Zihni gibi gülen Türk köylüsünün cesaretidir Cumhuriyet. Çocuklarımızın aydınlık yarınları için, yılgınlığa düşmeden, umutsuzluğa kapılmadan, mücadele etmeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Bu millet, ne Atatürk’ünden ne de Cumhuriyetin aydınlık yolundan vazgeçer. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetin tüm kurucularını saygı ve sevgi ile anıyor, en değerli evlatları olan sizlerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, -yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti, Demokrasi- diyorum”.

Konuşmasını tamamlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yaşadıkları köyden Kurtuluş Savaşı’nda cepheye giden 39 erkekten sadece 3’ünün geri dönebildiği ve savaşta en çok şehit veren illerin başında gelen Kastamonu ilinin Araç ilçesi Güzlük Köyü’nden Kıbrıs Gazisi Abdullah Savaş’a ve Kastamonu Araç Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Alver’e Ataşehir Belediyesi’nin özel olarak yaptırdığı hediyeyi takdim etti.

Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşayan Ataşehirliler Türk rock müziğinin sevilen grubu Mor ve Ötesi grubunun seslendirdiği şarkılarla eğlendiler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ