logo

Battal İlgezdi, ‘Hedefim Ataşehir’i Kültür Kenti Yapmak’

Battal İlgezdi, ‘Hedefim Ataşehir’i Kültür Kenti Yapmak’

Yoktan var edilen, yokluklarla kurulan Ataşehir’de “Ataşehirlilik” aidiyeti oluşturduklarını kaydeden Battal İlgezdi, Ataşehir’i ‘Marka Şehir’ yapmak hedefiyle çalıştığını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Battal İlgezdi ile www.itvhaber.com takipçileri için Recep Kenan tarafından söyleşi gerçekleştirildi. İlgezdi adaylık süreci, seçim çalışmaları ve hakkındaki yargı süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Battal İlgezdi ile gerçekleştirdiğimiz söyleşide; Ataşehir ile ilgili hedefi nedir? Ataşehir’de alacağı oy oranı beklentisi ne? Adaylık süreci ile ilgili düşünceleri nedir? Aday adayları arasında fark var mı? CHP İBB Başkan Adayı ne zaman açıklanır? Yargıda adaylığını etkileyecek dosya var mı? İmar planlarını kim çıkarmadı? Sorularını yönelttik. Ve, İlgezdi’den son derece samimi ve açık yanıtlar aldık.  Kamuoyu ile birlikte Ataşehirlilerin de merak ettiği bu soruların yanıtı, www.itvhaber.com için Battal İlgezdi ile yaptığımız söyleşide…

ATAŞEHİR’DE HERKESİN ADAYLIK ŞANSI NEYSE BENİMDE O..

Aday adaylığı sürecinde arkadaşları ile birlikte çalıştığını, kapı kapı dolaştıklarını kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Battal İlgezdi, adaylık şansının diğer aday adayları kadar olduğunu kaydederek; “Ataşehir’de herkesin adaylık şansı ne kadar güçlüyse ben de o kadar güçlüyüm” dedi.

DAHA ÇAĞDAŞ, GÜZEL VE YEŞİL BİR ATAŞEHİR İÇİN HEP BERABER ÇALIŞACAĞIZ

Daha güzel bir Ataşehir için hep beraber çalışacaklarını, çok güzel olarak nitelediği birkaç projeyi hayata geçirmek istediğini kaydeden Battal İlgezdi,  bu projeleri bitireceklerini, daha çağdaş, daha güzel ve daha yeşil bir Ataşehir için hep beraber çalışacaklarını ifade etti.

CHP İBB BAŞKAN ADAYI 15 OCAK’TAN ÖNCE AÇIKLANMAZ

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının 15 Ocak’tan önce açıklanmayacağını düşündüğünü kaydeden geçici olarak görevden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı ve Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Battal İlgezdi, önce İstanbul Büyükşehir adayının, sonrada ilçe adaylarının açıklanacağını beklediğini vurguladı.

31 MART YEREL SEÇİMLERİNDE 55 İLE %60 ARSINDA OY BEKLİYORUM

Adaylığı açıklanırsa ekibiyle yürüttükleri çalışmalarını hızlandıracaklarını, her seçimde olduğu gibi buna da iddialı hazırlandığının altını çizen Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Battal İlgezdi, aday olması durumunda 31 Mart Yerel Seçimlerinde Ataşehir Belediye Başkanlığı seçiminde %55 ile %60 arsında oy beklentisi olduğunu vurgulayarak; “Ben öylesine aday değilim. Bu kenti ben kurdum. Her sokağında emeğim var. ..Ve mağdur edildim. Hiçbir şey yokken imza yetkimi elimden aldılar.” Diye konuştu.

ATAŞEHİR’DE ASLA AYRIMCILIK YAPMADIM

Belediye başkanlığı döneminde Ataşehir’de asla ayrımcılık yapmadığının altını çizen Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Battal İlgezdi, “Ak Partilisi, CHP’li, MHP’lisi; bütün vatandaşlara aynı gözle baktığını, hiç birini ayırt etmediğini, Ataşehir’de Kardeşlik Projesi oluşturduğunu kaydederek, “Hiçbir Ak Partili kardeşim bir CHP’liyi, CHP’li Ak Partiliyi dışladı mı bu güne kadar. Gördük mü, duyduk mu? Yok… Ataşehir’de tek projem var; kardeşlik projesi… Ataşehir’de kardeşliği geliştireceğim. Toplumun buna ihtiyacı var. Belediyecilik hizmetler zaten yürütülüyor. Ferhatpaşa’daki vatandaşımız geliyor Ataşehir’de merkezde oturuyor, Ataşehir’deki de Ferhatpaşa’da oturuyor; çayını içip, pastaneye gidiyor. Önemli olan bunu başarmaktı. Kimse kimseyi dışlamıyor.” dedi.

ATAŞEHİR’İ KÜLTÜR KENTİ, MARKA ŞEHİR YAPMAK İSTİYORUM

Yoktan var edilen, yokluklarla kurulan Ataşehir’de “Ataşehirlilik” aidiyeti oluşturduklarını, bu yapıyı daha da geliştirmek istediklerini vurgulayan Battal İlgezdi, Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com okurları için verdiği röportajda, “Ataşehirlilik aidiyeti oluştu. Herkes ‘Ataşehirliyim’ diyor. Türkiye’de kültür ve sanat anlamında, eğitim anlamında en iyi işi biz yapıyoruz. Ataşehir Belediyesi yapıyor. Binlerce öğrencimiz var. Kültür merkezlerimiz var. Her mahallede Ataevlerimiz var. Sağlıkla ilgili hedeflerimizin yüzde 50’sini gerçekleştirdik. Yüzde 50’si duruyor. Önümüzdeki dönemde bu hedefleri gerçekleştireceğiz. Çünkü Ataşehir’in ortak sorunları bunlar. Ataşehir’i bir kültür kenti yapmak istiyorum.  Yolu, asfaltı yaparsınız. Bir şehri kültür kenti yapmak kadar güzel bir şey yok. Hedefim 2019’dan sonra Ataşehir’i kültür kenti yapmak. İmar planlarını çözüp, kültür kenti, Ataşehir’i ‘Marka Şehir’ yapmak hedefiyle çalışacağım” ifadelerine yer verdi.

ATAŞEHİR’İN İMAR PLANLARI ÇIKARILMADI, KENT MERKEZİ OLUŞAMADI

4 ilçeden ayrılan mahallelerden oluşan Ataşehir’in toplama bir ilçe olduğunu, imar planlarının çıkarılmaması nedeniyle kent merkezinin oluşamadığını vurgulayan İlgezdi, “Elinizi vicdanınıza koyun. Ben gelmeden önce Ferhat Paşa’nın durumu içler acısıydı. Ben 800 oy aldım. Ak Parti benim 10 katım 8 bin oy aldı. Evlerin içine su giriyordu. Alt yapısını yaptım. Yollarının yüzde 90’ını yaptım. Kültür merkezlerini yaptım. Sağlık tesisini yaptım. Kültür merkezleri yaptım. Bir park yaptım; 30 bin metrekare… Hala o parktan dolayı yargılanıyorum. Benden önce Ak Partililer yönetti ne yaptı? Bir çivi çaktılar mı oraya? Yenisahra ve Barbaros mahallelerindeki yollarda büyük sıkıntılar var. İmar planları; ‘ha bugün çıktı, ha yarın çıkacak’ diye yatırım yapamadım. Yenisahralılar ve Barbaroslulardan özür dilerim. Benden kaynaklı bir şey yok” diye konuştu.

ZOR KOŞULLARDA, DAR VE KISITLI İMKANLARLA BELEDİYECİLİK HİZMETLERİNİ YÜRÜTÜYORUZ

Zor koşullarda dar ve kısıtlı imkanlarla belediyecilik hizmetlerini yürüttüklerini kaydeden Battal İlgezdi, Ataşehir’de at yapı ve yollarla ilgili sorunların olduğuna işaret ederek; “Bu sorunları arkadaşlarız çizmeye çalışıyor. Bir gerçek daha var; biz işlerimizi ihale ile yapıyoruz. Müteahhit firmaların çoğu iflas etmiş durumda” şeklinde konuştu.

İÇERENKÖY KÜLTÜR MERKEZİ’NE BAŞLARSAK ALTI AYDA BİTİRİRİZ

İçerenköy Kemal Sunal Kültür Merkezi’nin 4 yıldır Büyükşehir tarafından engellendiğini iddia eden Battal İlgezdi, “Kemal Sunal Kültür Merkezi Büyükşehir tarafından 4 yıl durduruldu. Sonunda yeniden ruhsatını aldık. Altı aydan beri hale sonuçlanamadı. İhaleye kimse girmiyor… Para yok ki insanlarda. Müteahhitler iflas etmiş durumda. Kriz var. İçerenköy Kültür Merkezi’ne başlarsak altı ayda bitirir hizmete açarız” dedi.

FERHATPAŞA’DA HAYVAN BARINAĞI RUHSATIMIZI İBB VERMEDİ

Geçen dönem 14 proje hedefi ile çalışmaya başladıklarını, bunların bir kısmını yapamadığını kaydeden Battal İlgezdi, projelerin bir kısmının yapımına Büyükşehir’in müsaade etmediğini iddia ederek; “İstanbul Büyükşehir Belediyesi inşaatlarımızı durdurdu. Ruhsatlarımızı vermedi. Bir kısa örnek; hayvan barınağı yapacaktık Ferhatpaşa’da halen ruhsatımızı vermedi Büyükşehir. O projemiz öyle duruyor” dedi.

GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU İSTANBUL İLE İLGİLİ ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR

İstanbul adayı olarak açıklanacak isim ile ilgili Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun çalışma yürüttüğünü, bu konuda bir şey söylemesinin doğru olmayacağını kaydeden İlgezdi, son günlerde adaylıkta öne çıkan Ekrem İmamoğlu ile ilgili ise; “Ekrem İmamoğlu genç ve başarılı bir arkadaşımız. O da olabilir elbette. Akif bey, Gürsel bey var gündemde, aday adaylarını hepsi çalışıyor” ifadelerine yer verdi.

AÇIĞA ALINMA GEREKÇELERİMDEN BİRİ BU DOSYAYDI BERAAT ETTİM

Helikopter pisti ile ilgili süren davasının beraatla sonuçlanmasını doğal olarak karşılayan hakkındaki dosyaların tamamının altı boş olduğunu iddia eden Battal İlgezdi, yargı süreci ile ilgili, “Benim açığa alınma gerekçelerimden biri, bu dosyaydı. Bunun gibi bir çok dosya vardı. Yüzde 80’inden berat ettim. Öncelikle şunun altını çizeyim; belediye başkanı olup ta mahkemesi olmayan hiç kimse yok. Ak Partili, CHP’li, MHP’li hepsinin davası var. İstanbul’daki bütün belediye başkanlarının davası var. Sonuçta biz iş yapıyoruz. Vatandaş geliyor, seni şikayet ediyor.  Gideceği yer Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri… Doğal olarak da bizler mahkemeye gidiyoruz. Biz her şeye saygılıyız. Süreç devam ediyor” şeklinde açıklamasını yaptı.

31 Mart 2019 Genel Seçim çalışmaları ve Ataşehir gündemi ile çok önemli açıklamalar yapan, İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Battal İlgezdi,  Recep Kenan ile gerçekleştirilen söyleşide www.itvhaber.com okurlarına yargı süreci ve dosyaları ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu ayrıntılara yer verdi:

ÇOĞU DAVAM, İMAR KİRLİLİĞİNDEN DOLAYI AÇILMIŞ DOSYALAR

“Kısmet olursa Mart’ta seçim var. O tarihe kadar bizim mahkeme bitiyor. Zaten çoğu davam imar kirliliğinden dolayı açılmış dosyalar. Yüzde doksanı öyle… İmar kirliliği denilen yerlerin yüzde doksanı devletin yapmış olduğu binalar.  Şimdi imar affı da çıktı. TOKİ’nin yapmış olduğu binalar… Ataşehir’de binlerce iskanlı ruhsatlı bina var.  İnsanımızı biliyorsunuz. İskan aldıktan sonra çatısını yapar. Alta bodrum yapar. Siz bunların hangisini kontrol edeceksiniz? Bunları kontrol edebilecek belediye başkanı var mı? İşte bunları şikayet ediyorlar. Şikayet edince sorumlu kim oluyor? Belediye Başkanı… Bizim ne iskan verdiğimizden bile haberimiz yok. Yaptığımızdan bile haberimiz olmuyor. Niye kaçak yaptırdın diyorlar? Ben iskan vermişim sonrasında yapmışlar. Olay bu …”

BENİM ADAY ADAYLIĞIMI ETKİLEYECEK HİÇBİR DAVAM YOK

“Ocak ayındaki duruşmamız da aynı. Kritik bir şey yok. Basında çıkanlara bakmayın. Benim aday adaylığımı etkileyecek hiçbir davam yok. Belediye başkanı olarak yanlı yapmış olabilirsiniz diyelim. Yanlış yaptım demiyorum. Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri size ceza verir. Verilen kararın hiçbir etkisi yoktur. Yargıtay onaylar, ondan sonra ceza kesinleşir.  Kesinleşmeden adaylığa engel olacak hiçbir şey yok. Ayrıca bizim ceza alacağımız hiçbir şey yok. Benim dosyam gibi yüzlerce dosyası olan belediye başkanları var. Ne hikmetse, ben marka şehirde başkan oldum ya… Adımımızı atsak manşet oluyor. “

HERKESİN ADAYLIK ŞANSI NE KADAR GÜÇLÜYSE BENİM DE O KADAR

“Ataşehir’de herkesin adaylık şansı ne kadar güçlüyse ben de o kadar güçlüyüm. Ben mevcut belediye başkanıyım. Belediye başkanlığım devam ediyor. Ben devletten maaşımı alıyorum. Sadece imza atmıyorum ben. İmza yetkim alındı… “

TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYMUŞ DURUMDAYIZ

“Ben Ataşehir’de Belediye Başkan aday adayıyım… Ataşehir’de dün nasıl çalışıyorduysak bu gün de  daha iyi bir Ataşehir için, sorunlarını çözmek için el birliğiyle çalışıyoruz. Taşın altına elimizi koymuş durumdayız… Ve birlikte çalışıyoruz.”

PLANLARI KİMİN ÇIKARMADIĞINI TOPLUM BİLİYOR

“Engeller var mı? Çok engel var. Engelleri çözeceğiz.  Baştan beri söylüyorum; Yenisahra Barbaros, Aşık Veysel, Mustafa Kemal ve Yeni Çamlıca planlarını bilinçli olarak çıkarmıyorlar. Bunun hiç kimseye faydası yok. Sorduklarında şunu söylüyorlar; planı Battal İlgezdi yapmıyor. Yukarıda Allah var. Herkes elini vicdanına koysun. Planları kimin çıkarmadığını toplum biliyor. O planların çıkmamasının kimseye faydası yok. Eğer planlar çıkmış olsaydı hızla gelişmiş olacaktı. Ataşehir Türkiye’nin ve Avrupa’nın en iyi kentleri arasında yer alırdı. “

BU EKONOMİK KRİZDE FİKİRTEPE’DEN BETER OLURDU

“Ama Allah bu bölgedeki vatandaşlarımızın yüzüne baktı. İyi ki planları engellediler. Zamanında çıkarmadılar. İyi ki çıkarmadılar diyoruz bu gün. Yoksa bu ekonomik krizde Fikirtepe’den beter olurdu. Müteahhitler yarım bırakıp kaçardı. Demek ki buralarda yaşayanlar Allah’ın iyi kullarıymış. Benim hep söylediğim bir şey vardı; sağlam iş yapın. İmzaları avukatlarla birlikte atın. O bölgede firmalar da inşaata başlayamadı. Onlara da yazık…”

YENİSAHRA, BARBAROS MAHALLELERİNİN TAPULARININ BEKÇİLİĞİNİ YAPTIM

“Tavuk suyu çer Allah’a bakar. Bir, ben belediye başkanı olmadan önceki Ataşehir’e bakacağız. Bir de bu günkü Ataşehir’e bakacağız. Bu kısıtlı bütçeyle neyi yaptık? Neyi yapamadık? Bu gecekondu bölgesi, varoş diye tabir ettiğimiz yerler; Yenisahra, Barbaros mahalleleri var ya, ben onların tapularının bekçisiyim. Belki Ak Parti onların imarını yapmadı ama ben onların tapularının bekçiliğini yaptım. Onlar imar planlarını çıkarmadı. Ben bölgedekilerin tapularına sahip çıktım. Kentsel dönüşüme sokmadım. Keşke planlar zamanında çıksaydı da bölgenin sorunları çözülseydi.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ