logo

Battal İlgezdi’nin Başkan Adaylığına Yargı Engeli Yok

Battal İlgezdi’nin Başkan Adaylığına Yargı Engeli Yok

İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden uzaklaştırılan, süreç 2’şer aylık sürelerle uzatılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin son duruşmasında erteleme kararı çıktı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bir yılı aşkın süre önce İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden uzaklaştırılan, devam eden yargı süreci 2’şer aylık sürelerle uzatılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin 25 Ocak tarihli duruşmasında erteleme kararı çıktı.

DAVA NİSAN AYINA ERTELENDİ

İçişleri Bakanlığı’nca geçici olarak görevden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin 25 Ocak tarihinde gerçekleşen duruşmasında yargılanmakta olduğu davanın 19 Nisan 2019 Cuma gününe ertelendiği öğrenildi.

Ataşehir’de CHP’nin Belediye Başkanlığı adaylığına kesin gözüyle bakıldığı ifade edilen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin “31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde adaylığına engel olmadığı” yönünde yaptığı açıklamaların altının çizildi. Kulis bilgilerinde İlhgezdi’nin 28 Ocak 2019 günü açıklanması beklenen CHP’nin İstanbul ilçeleri adayları arasında Ataşehir Belediye Başkan Adayı olarak görülme olasılığı daha da güçlendi.

ADAYLIĞIMI ETKİLEYECEK DAVAM YOK

Helikopter pisti ile ilgili süren davasının beraatla sonuçlanmasını doğal olarak niteleyen hakkındaki dosyaların tamamının altı boş olduğunu iddia eden Battal İlgezdi, Recep Kenan tarafından gerçeleştirilen röportajıda www.itvhaber.com okurlarına, devam eden yargı süreci adaylığını etkilemeyeceğini, “Benim açığa alınma gerekçelerimden biri, bu dosyaydı. Bunun gibi bir çok dosya vardı. Yüzde 80’inden berat ettim. Ocak ayındaki duruşmamız da aynı. Kritik bir şey yok. Basında çıkanlara bakmayın. Benim aday adaylığımı etkileyecek hiçbir davam yok.” İfadeleri ile iletmişti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ