logo

Battal İlgezdi’ye Lions’tan Melvin Jones Ödülü

Battal İlgezdi’ye Lions’tan Melvin Jones Ödülü

Atasehir_lionsUluslararası Lions Kulüpleri Birliği’nin kurucusu Melvin Jones adına 1973’ten bu yana düzenlenen ‘Melvin Jones Dostu Ödülü’ bu yıl Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye verildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği’nin kurucusu Melvin Jones adına 1973’ten bu yana 50 yıldır düzenlenen “Melvin Jones Dostu Ödülü”ne, bu yıl Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi layık görüldü. Melvin Jones Dostu Ödülü, insanlığın ve toplumun kalkınmasına katkıda bulunan kişilere veriliyor.

Lions Kulüpleri, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de toplum yararına gönüllü hizmetler gerçekleştiriyor ve duyarlı insanları bu hizmetlere katılmaya teşvik ediyor. Bu çerçevede; Lions kulüpleri tarafından, alanında öne çıkan isimlere verilen Melvin Jones Dostluk Ödülleri sahiplerini bulmaya devam ediyor. Bu yıl 50.si verilen Melvin Jones Dostluk Ödülü, Uluslararası Lions Dernekleri 118-Y İstanbul Anadolu Yakası Yönetim Çevresi Federasyonu 11. Bölge Kulüpleri olan Batı Ataşehir, Pendik Palmiye ve Tuzla Lions Kulüpleri tarafından, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye verildi.

“İnsana ve çevreye duyarlılığı ve bu alandaki üstün hizmetleri” dolayısıyla 10 Ocak 2014 Cuma günü Dragos Elite Otel’de organize edilen törende Başkanı İlgezdi’nin ödülü Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen’e 118-Y Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Selva Ülgen tarafından İlgezdi’ye iletilmek üzere takdim edildi.

Lions üyelerinden oluşan seçkin bir topluluğun ve çok sayıda basın mensubunun katıldığı töreni, 118-Y Lions Yönetim Çevresi 2. Genel Yönetmen Yardımcısı İsmet Özer Balta yönetti. Törende konuşan Selva Ülgen “Sayın İlgezdi’yi kutluyor, başarılı hizmetlerinin devamını diliyorum. İnsana ve topluma hizmet noktasındaki duyarlılığımız her şartta sürecektir” dedi.

Battal İlgezdi, yeni ilçe olmuş Ataşehir’de nitelikli hizmetleri ile ön plana çıktı.

Öncelikle çevre konusunda başarılı hizmetler gerçekleştiren İlgezdi; ilçesini kısa süre içerisinde parklar, gezi, spor ve dinlenme alanları ile donattı. İnşa edilen Türkan Saylan Tıp Merkezi ile günde ortalama 700 kişiye hizmet üretti. İlgezdi’nin Hasta Konuk Evi projesi sayesinde, Anadolu’nun çeşitli illerinden, tedavi amaçlı İstanbul’a gelen hasta yakınları ağırlanıyor. Ayrıca Hasta Konuk Evi’nde Anadolu’dan tedavi amacıyla gelip hastaneye yatış yapmamış olan ve ayakta tedavi gören hastalara da hizmet veriliyor. İlgezdi’nin sosyal sorumluluk projelerinden bir diğeri de Lions Kulüpleriyle birlikte gerçekleştirdiği Ataevleri Projesi… Ataevlerinde cumhuriyet değerlerine yürekten bağlı, her yaştan kadın-erkek yurttaşlarımız meslek edindirme kurslarına katılarak geleceklerini güvence altına alıyor.

Adına verilen ödül törenine ilettiği mesajda Battal İlgezdi; “Beni bu ödüle layık gören Lion dostlarıma teşekkür ediyorum. Bu ödülü hayatım boyunca aldığım en önemli ödüllerden biri olarak muhafaza edeceğim” dedi.

“Dili, dini, rengi ne olursa olsun; iyiler iyidir, kötülerde kötü” diyerek ödülünü Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye iletmek üzere alan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen, “İnsana ve çevreye duyarlılığı ve bu alandaki üstün hizmetleri” nedeni ile verilen ödülü Belediye Başkanı Battal İlgezdi adına almaktan onur duyduğunu belirtti.

Saat 20.30’da başlayan ödül töreni 23.30’da sona erdi. Toplantı sonunda bir değerlendirme yapan 118-Y Lions Yönetim Çevresi 11. Bölge Başkanı Semra Görey; “Bugün bizim en mutlu ve özel günlerimizden birisiydi. İnsana ve topluma hizmet anlayışımız bizim için ne kadar değerliyse, insana ve topluma hizmet eden, iltifata layık kişileri onurlandırmak da bizim için o kadar önem taşımaktadır. Bu vesile ile Ataşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Battal İlgezdi’yi tüm Lions ailem adına tekrar kutluyorum” dedi.

Battal İlgezdi’nin adına düzenlenen ödül törenine CHP Ataşehir İlçe Ataşehir Başkanı Hakkı AltınkaynakAtaşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen, Batı Ataşehir Lions Kulübü Başkanı Nazan Birinci, Pendik Palmiye Lions Kulübü Başkanı Aliye İncekol, Tuzla Lions Kulübü Başkanı Ahmet Koşar Hasan Kartal, Güngör Gültekin ile birlikte Lionslar katıldı.

Dünya genelinde gönüllü hizmetler ve sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiren etkin bir sivil toplum kuruluşu olan Lions’un en büyük hizmet ödülü olan Melvin Jones Fellow Ödülü, her bölgede ayrı ayrı insanlığa ve toplumun kalkınmasına katkıda bulunan, şefkat ve paylaşımcılık özelliklerine sahip, toplum tarafından beğenilen sosyal projeleri olan kişilere veriliyor.  Bu yıl ‘Melvin Jones Dostu Ödülü’ alanlar arasında Battal İlgezdi ile birlikte; İlber Ortaylı, Cem Aslan, Kenan Doğulu, Ahmet Ümit’de bulunuyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ