logo

Bayram Tatlılarınızı Ham Bal İle Lezzetlendirip Hafifletin

Bayram Tatlılarınızı Ham Bal İle Lezzetlendirip Hafifletin

Tatlının bolca tüketildiği Ramazan Bayramı arifesinde Pandemi ile birlikte mutfaklarda ortaya konan marifetler ve açılan iştahlar ile ipin ucunu biraz kaçırmış bulunuyoruz.

Her zamankinden daha fazla tatlı ve şeker tükettiğimiz Ramazan Bayramı tatlılarınız için hafif ve lezzetli bir seçenek: HAM BAL

Envai çeşit tatlının bolca tüketildiği Ramazan Bayramı arifesinde mutfaklarda hareketlilik başladı. Pandemi ile birlikte mutfaklarda ortaya konan marifetler ve açılan iştahlar ile ipin ucunu biraz kaçırmış bulunuyoruz. Her zamankinden daha fazla tatlı ve şeker tükettiğimiz Ramazan Bayramı’nda hafif ve de lezzetli tatlılar yapma konusunda seçenek arayanlara 40 yıllık üretici Bal Uzmanı Ahmet Bağran Aksoy tavsiyelerde bulundu.

Ramazan Bayramından bolca tüketilen şerbetli tatlılar ve şekerli ürünler, bir lezzet şöleni sunmasının yanı sıra ölçüyü kaçırınca birçok sağlık sorununa da davetiye çıkarabiliyor. Bayram sofralarımızın vazgeçilmezi olan tatlılarımızın içine şeker yerine işlem görmemiş ham bal koyarak daha hafif ve lezzetli hale getirmenin mümkün olduğunu belirten Bal Uzmanı Ahmet Bağran Aksoy, özellikle Osmanlı mutfağında tatlılarda şeker yerine balın kullanıldığının da altını çizdi. 

HAMUR VE SÜT TATLILARINDA BAL NASIL KULLANILIR?

Rafine şeker kullanmadan da tatlıların hazırlanabileceğini belirten Bal Uzmanı Ahmet Bağran Aksoy, şu bilgileri paylaştı: “Bayram kültürümüzün önemli bir parçası olan tatlılarımızı, sağlığımızı korumak için hafifletmemiz gerekiyor. Hamur tatlılarının şerbetinde dünyadaki birçok hastalığın sebebi olan rafine şeker yerine ham balı tercih edebiliriz. Katkısız ham bal ile hazırlanan tatlı şerbeti vitamin, mineral ve protein bakımından rafine şeker ile hazırlanan şerbete göre daha besleyici ve doğaldır ve vücudu daha enerjik kılar. Hamur tatlılarını hafifletebiliriz. Ham bal, baklava, kazandibi, tavukgöğsü, muhallebi ve keşkül gibi birçok hamur ve süt tatlısında gönül rahatlığıyla kullanılabilir.”dedi.

“BAYRAMDA SEVDİKLERİMİZE HAM BAL GÖNDERELİM”

Pandemi nedeniyle ziyaret yerine, hediye ve tatlılarımızla bayramlaşacağımız bir bayram geçireceğimizi belirten Ahmet Bağran Aksoy: “Birçok katkı maddesini içinde barındıran şekerlemeler yerine yakınlarınıza ve aile büyüklerinize tabiatın bir hediyesi olan işlem görmemiş katkısız ham bal yollayarak, hem düşünceli, hem sağlıklı hem de yerini hiçbir ürünün tutamayacağı bir hediye vermiş oluruz fakat alacağınız balında güvenilir kişilerden alınması gerekir.” tavsiyesinde bulundu.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ