logo

Bayramda İstanbul, Marmara ve Karadeniz Yağışlı Geçiyor

Bayramda İstanbul, Marmara ve Karadeniz Yağışlı Geçiyor

Meteorolojik tahminlerde Ramazan Bayramı’nda İstanbul dahil Marmara bölgesi ve bulutlu, Doğu ve Orta Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışlı hava bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB AKOM’un paylaştığı verilere göre, bayramın birinci gününde havanın çoğunlukla güneşli olacağı; ama bayramın ikinci ve üçüncü günlerinde bulutlanmanın artacağı beraberinde aralıklarla hafif yağış geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVANIN ÖNÜMÜZDEKİ HAFTAYA SARKIYOR

İstanbul başta olmak üzere yurdun özellikle batı ve kuzey bölgelerinde görülen soğuk ve yağışlı havanın önümüzdeki hafta ortalarına (Perşembe) kadar etkili olması beklenirken sıcaklıkların 18-21°C aralığında, mevsim normalleri ile 1-3°C altında seyredeceği tahmin ediliyor.

MARMARA, DOĞU KARADENİZ, DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU YAĞIŞLI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Balıkesir hariç), Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nu kuzey ve doğusu ile Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Ordu ve Şanlıurfa çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU KUZEYDOĞUSUNDA YAĞIŞLAR KUVVETLİ

Yağışların, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Anadolu’nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ