logo

Bayramın Kutlandığı Mayıs Ayı Sonunda Kar Sürprizi

Bayramın Kutlandığı Mayıs Ayı Sonunda Kar Sürprizi

Ramazan Bayramı kutlamalarının yaşandığı Mayıs ayının son günlerde Anadolu’nun önemli bir bölümünde kar yağışı etkili olurken, yüksekler karla kaplanarak beyaza büründü.

Recep Kenan/itvhaber.com

Son bir haftadır hava sıcaklığının normallerinin altına düşmesi ile birlikte başlayan kar yağışı, ülkenin değişik bölgelerinde etkili oluyor. Bursa Uludağ’da akşam saatlerinde başlayan kar yağışının gece boyunca süreceği tahmin ediliyor.

İlk olarak Doğu ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu’nun yüksek kesimlerinde görülen etkili kar yağışı nedeniyle Ilgaz Dağı’nın da aralarında olduğu yüksekler yer yer 10 santimetreyi bulan beyaz örtüyle kaplandı.

Trabzon, Ordu ve Rize’nin aralarında olduğu Doğu Karadeniz’in yüksekleri Varn, Ağrı, Kars, Ardahan, Erzurum ve Ardahan’ın aralarında olduğu Doğu Anadolu Bölgesi ile Samsun, Amasya, Tokat, Erzincan, Sivas, Çankırı, Bolu’da yükseklerde etkili olan kar yağışı Mayıs ayı sonunda adete kış yaşattı.

Son olarak önceki gün Uludağ’da da etkili olan kar yağışı, Bolu ve Bursa’nın da Mayıs ayında kar sürprizi ile karşılaşmasına neden oldu.

Koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle sezonu erken kapatan Uludağ’da önceki gün başlayan kar yağışının bu gün de etkili olduğu belirtiliyor. Bölgeden alınan bilgilere gören hava sıcaklığının normallerinin altına düşmesi ile birlikte başlayan kar yağışı, Çarşamba akşamı da etkili oluyor. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışının gece boyunca süreceği tahmin ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ