logo

Bayrampaşa kentsel dönüşüm projesi başlatılıyor

Bayrampaşa kentsel dönüşüm projesi başlatılıyor

Kapatıldıktan sonra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne devredilen cezaevi alanında bir kentsel dönüşüm projesi başlatılıyor.

Bayrampaşa kentsel dönüşüm projesi başlatılıyor

2008 yılında kapatılarak taşınmasının ardından Büyükşehir Belediyesi`ne devredilen cezaevi alanında bir kentsel dönüşüm projesi başlatılması kararı alındı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi söz konusu alanın mimari, statik ve tesisat uygulama projelerinin hazırlanması için 10 Eylül 2012 Pazartesi günü itibari ile “Götürü Bedel Teklif Usulü” ile yerli ve yabancı tüm isteklilere yönelik bir proje ihalesi düzenliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi açılacak ihale ile Bayrampaşa Eski Cezaevi Alanı’nda yeni bir kentsel dönüşüm projesini başlatacak.

Bu projeyle; Bayrampaşa’da deprem ve diğer doğal veya kentsel risklere maruz bina stokunun güvenli ve yaşam kalitesi yüksek mekânlarla takasını mümkün kılacak kalıcı konut-ticaret-hizmet alanları oluşturulması ve proje alanını yakın çevresindeki donatı alanlarının eksikliğini gidermek üzere yeterli yeşil alan, dini tesis ve sosyal kültürel alanlar ve diğer bazı donatı alanların projelendirilmesi hedefleniyor.

Hazırlanacak projede; kent genelinde yapılacak diğer kentsel dönüşüm projelerine örnek teşkil etmesi düşüncesiyle 112 bin 270 m2’lik yüzölçümüne sahip araziye, yaklaşık 600 bin m2 inşaat yapılacak. Kentsel dönüşüme yönelik olarak yapılacak projede planda verilen 3 emsal kullanılarak; yaklaşık 3 bin 500 konut inşa edilecek. Konutlar, toplam inşaat alanının yaklaşık % 15`i kadar alanı kaplayacak. Zemin-zemin üstü katlarda ve açığa çıkan bodrum katlarda ticaret ve hizmet fonksiyonları bulunacak. Konutlar için her daireye bir araçlık park alanı olacak şekilde otopark yapılacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ