logo

Bedelli Askerlik Çıktı!

Bedelli Askerlik Çıktı!

bedelliBaşbakan Ahmet Davutoğlu Ak Parti Grup toplantısında bedelli askerlikle ilgili detayları açıkladı. Bedelli Askerlik kaç lira? Bedelli Askerlik ne zaman başlıyor?

Recep Kenan/itvhaber.com

1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olanların yararlanacağı “Bedeli Askerlik” uygulamasında taksitlendirme yapılmayacağı ifade ediliyor.

Yaklaşık 700 bin kişinin yararlanabileceğinin belirtildiği uygulamasında, başvuruların 1 Ocak 2015  itibarıyla yapılabileceği ve şimdilik taksit düşünülmediği ifade edildi.

Başbakan Davutoğlu, ” Silahlı kuvvetlerde askerlik yapmamış kişilerden de sözleşmeli er ve erbaş alınabilecek. 1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin Türk Lirası demek karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar” dedi.

Bedellinin gelirinin eknolojinin yenilenmesi için için savunma Sanayii Fonu’na aktarılacağını belirten Başbakan Davutoğlu, Bedelli askerlik imkanının getirilmesiyle hem söz konusu olan birikim hafifletilmiş olacak hem de buradan doğacak kaynak teknoloji yoğun savunma anlayışına geçebilmek için savunma Sanayii Fonu’na aktarılacak. Yani bu imkanı bütünüyle TSK’nın ihtiyaçlarına yönlendirilecek, başka herhangi bir alanda kullanılmayacak. Bütün vatandaşlarımız için özellikle bu imkandan faydalanacak gençlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Davutoğlu, grup toplantısındaki açıklamasında sözleşmeli er ve erbaş alımlarıyla ilgili ciddi kolaylaştırmalar getirildiğini, silahlı kuvvetlerde askerlik yapmamış kişilerden de sözleşmeli er ve erbaş alınabileceğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, YAŞ yapılan istişareler ve TSK’nın ihtiyaçları göz önüne alınarak, dün Bakanlar Kurulunda; “1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımın, askerlik yükümlülüğüne sahip vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin Türk Lirası ödemek karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ