logo

BEKLENEN KAR İSTANBUL’A GELİYOR

BEKLENEN KAR İSTANBUL’A GELİYOR

ilk-kar_istanbul İBB’nin AKOM’un Meteorolojinin etkili ve yoğun kar yağışı uyarısı üzerine tedbirleri alarm seviyesine çıkardığı İstanbul’da mevsimin ilk karı yağdı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteorolojinin tahminlerle günler öncesinden haber vererek uyardığı, İBB’nin AKOM ile tedbirleri alarm seviyesine çıkardığı etkili ve yoğun olarak yakması beklenen kar yağışı İstanbul’da başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Biriminin hava tahmin verilerine göre; İstanbul’un, Çarşamba gününden itibaren yoğun kar yağışlı havanın etkisi altına gireceği duyurulmuştu.

İstanbul’da hava sıcaklıklarının Salı gecesinden itibaren 5 dereceye kadar düşeceği ve kar yağışının şehre giriş yapacağı tahmin ediliyor.

İBB, AKOM ALARMDA

2015-2016 kış sezonunu sorunsuz geçirmek ve şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için tüm önlemleri alan İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), beklenen mevsimin ilk yoğun kar yağışı öncesi Salı gününden itibaren ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm durumuna geçti.

Salı akşamı yükseklerde başlayan Çarşamba günü devam eden İstanbul’daki kar yağışını n akşam saatlerinde yoğunlaşarak devam edeceği tahmin ediliyor.

Perşembe ve Cuma günleri de İstanbul ve bölgede yer yer yoğun olarak devam edecek olan kar yağışının Cumartesi gününden itibaren etkisini azaltarak yurdu terk etmesi bekleniyor.

_kar_yogun

YILBAŞI  YOĞUN KAR YAĞIŞLI

Meteorolojinin tahminlerine göre; yılının son günü ve yeni yılın başlangıcı olan 31.12.2015 Perşembe akşam saatlerinde İstanbul ve içinde bulunduğu Marmara Bölgesi ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda beklenen kar yağışının yer yer yoğun olacak,

2015 yılının son günü olan 31.12.2015 Perşembe; Kuzey iç ve doğu kesimlerde görülmesi beklenen kar yağışlarının; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Balıkesir’in kuzeyi ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yer yer yoğun olacağı tahmin edilmektedir.

01.01.2016 Cuma günü ise; Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Akdeniz bölgesinde görülmesi beklenen yağışların; İstanbul başta olmak üzere Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.ilk-kar_istanbul

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ