logo

BELÇİKA, BRÜKSEL BOMBALI SALDIRILARLA SARSILDI

BELÇİKA, BRÜKSEL BOMBALI SALDIRILARLA SARSILDI

bruksel-havalimani_metro_terorAvrupa güne bombalarla uyandı. Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Havalimanındaki patlamaların ardından, AB’nin bulunduğu Maelbeek İstasyonunda 4 patlama meydana geldi.

Brüksel’deki Havalimanı ve şehir merkezindeki metro istasyonunda meydana gelen patlamalarda 20’nin üzerinde can kaybı yaşanırken çok sayıda yaralının olduğu iddia ediliyor.

Belçika’nın başkenti Brüksel’in Zaventem Havalimanı’nda meydana gelen ikiz patlamanın ardından, Avrupa Birliği’ne ait kurumların bulunduğu bölgeye yakın Maelbeek metro istasyonunda en az 4 patlama meydana geldi.

BRÜKSEL HAVALİMANINDA 2 BOMBALI SALDIRI

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Zaventem Havalimanında 2 kez çok şiddetli patlama yaşandı. Patlamalarda şu ana kadar 13 kişi öldü en az 35 kişi yaralandı. Belçika medyası patlamaların intihar saldırısı olduğunu ve patlamalardan önce havalimanında silah sesleri ve Arapça bağırışmalar duyulduğunu açıkladı. Olayın bir canlı bomba saldırısı olduğuna işaret edilse de henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

HAVALİMANINDA 2 BOMBALI SALDIRI

Brüksel’deki Zaventem Havalimanında çok şiddetli 2 patlama yaşandı. Bekçika televizyon kanalı VRT patşlamaların intihar saldırısı olduğunu açıkladı. Belçika medyasına göre patlamada şu ana kadar 13 kişi hayatını kaybetti. En az 35 kişi de yaralandı.

Brüksel seferini yapan THY uçağı Liege havalimanına yönlendirildi.  Patlamanın ardından havalimanı Türkiye saati ile bu öğlen 12’ye kadar tüm uçuşlara kapatıldı. Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Zaventem Havalimanı’na doğru giden tren seferleri durduruldu. Havalimanına giden tüm yollar da kapatıldı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’in Zaventem Havalimanı’nda meydana gelen ikiz patlamanın ardından, Avrupa Birliği’ne ait kurumların bulunduğu bölgeye yakın Maelbeek metro istasyonunda patlama meydana geldi.

Metro istasyonunda görgü tanıkları arka arkaya en az 4 patlamanın olduğundan bahsediyor. Haber kaynakları metrodaki patlamada en az 10 kişinin öldüğünü duyurdu…

BELÇİKA ŞEHİR MERKEZİNDE İKİNCİ PATLAMA

Belçika’nın başkenti Brüksel’in Zaventem Havalimanı’nda meydana gelen ikiz patlamanın ardından, az önce de Avrupa Birliği’ne ait kurumların bulunduğu bölgeye yakın Maelbeek metro istasyonunda patlama meydana geldi. AB Komisyonu, çalışanlarını dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı. Brüksel’deki ulaştırma yetkilileri ise kentteki tüm metro istasyonlarının kapatıldığını açıkladı. Maelbeek, Brüksel’de Arap kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bir semt olarak biliniyor.

METRODA MAHSUR KALANLAR YÜRÜYOR

Patlamanın ardından metroda mahsur kalanlar raylarda yürüyerek çıkış için diğer istasyona ulaşmaya çalışıyor.

MİSİLLEME İÇİN YAPILDI İDDİASI

13 Kasım 2015’te meydana gelen ve 130 kişinin ölümüyle sonuçlanan Paris saldırılarını gerçekleştiren Salah Abdeslam, geçtiğimiz cuma günü Belçika’nın başkenti Brüksel’de yakalanmıştı. Brüksel’deki havalimanı ve metro istasyonu saldırılarının Abdeslam’ın yakalanmasına karşılık gerçekleştirilen intikam saldırıların olabileceğinden şüpheleniliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ