logo

Belediye Meclisi Aralık Çalışması Tartışmalı Başladı

Belediye Meclisi Aralık Çalışması Tartışmalı Başladı

Ataşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Oturum 8 maddelik gündemdeki 6 teklif maddesi, 1 rapor ve 1 ek gündem maddesini görüşmek üzere Sadi Özata başkanlığında toplandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Aralık Ayı 1. Oturumunda yapılan görüşmelerde gündemin 8. Maddesinde yer alan Yenisahra Mahallesi Taş Ocakları Mevkiinde yer alan 111 adet “Gecekondu İşgalcisi”nin hak sahipliği kazanarak Emekevler’den daire sahipliği elde etmesi ile ilgili madde görüşülerek komisyona gönderilmesine karar verildi.

Gündeme geçilmeden önce canlı yayınlardan rahatsızlıkların kendisine iletildiğini ileterek, bundan sonra istenildiği kadar fotoğraf çekilebileceği, istenilen yorumların yapılabileceğini ifade eden Meclis Oturum Başkanı Sadi Özata, başkanlık olarak basın mensuplarından Meclisten canlı yayının yapılmamasını rica etti. Başkan Özata’nın bu başkanlık düzenlemesi Ak Parti ve CHP gurubu üyelerinden Mahmut Yörük ve Abdullah Der’in eleştirilereine neden olurken üyeler bu uygulamanın yanlış olduğunu iddia ettiler.

Grup başkanlarına da bu fikirleri ve düşüncesini aktardığını, görüşlerini aldığını, mahsuru olmadığı yönünde görüşleri belirttiklerini ifade eden Sadi Özata, “Meclis böyle takdir ediyorsa ona göre hareket ederiz” dedi.

GÜNDEM DIŞŞI KONUŞARAK GURUPLARI ADINA MESAJLARINI İLETTİLER

Gündemin görüşülmesine geçilmeden grupları adına gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz ve Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık, Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelli vatandaşların günlerini kutladılar.

AK PARTİLİ SELAMİ KAPLAN’ININ YERİNE MUAMMER ÜNLÜ

Meclis Üyesi iken hayatını kaybeden Selami Kaplan’a rahmet dileyip merhum Kaplan’ının yerine Ak Parti Meclis üyesi olarak göreve başlayan Muammer Ünlü’ye başarılar dilediler.

Her iki gurup başkan vekili Türk kadınının en önemli kazanımı olan seçme seçilme hakkı kazanmasının yıldönümü olan 5 Aralık Kadınların seçme ve Seçilme Günü ile ilgili mesajlarını dile getirdiler.

İSMAİL LEVENT YENİ ÇAMLICA ANKETİNİ SORDU

Yeni Çamlıca mahallesinde yapılan anket çalışması ile ilgili oluşan kaygıları gündem dışı söz alarak dile getiren Ak Parti Meclis Üyesi İsmail Levent, Ataşehir Belediyesi tarafından Yeni Çamlıca mahallesinde yapılan anket çalışmasında sorulan soruları talep ettiği sözlü önerge vererek havalesini istediği Başkanlık makamından yazılı olarak yanıtını istedi.

LEVENT’TEN BELEDİYE BAŞKANINA ELEŞTİRİLERİNE DEVAM

Bölgede tamamlanmayan çalışmaları da gündemde getiren Ak Partili Üye İsmail Levent, sıklıkla dile getirdiği, “Ataşehir Belediyesi kimler tarafından yönetiliyor. Belediye Başkanı verdiği sözlerin arkasında durmuyor” ifadelerini yineledi.

YENİ ÇAMLICA ANKET ÇALIŞMASI BAKANLIK TALEBİ

İsmail Levent’in Yeni Çamlıca Mahallesi’ndeki anket çalışması talebinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan geldiğini, Ataşehir Belediyesi tarafından yapılan Anket çalışmasının bu kapsamda olduğunu ifade eden İlhami Yılmaz, bölgedeki çalışmada yaşanan gecikmenin ihaleyi alan firmadan kaynaklandığını belirtti.

İSMAİL LEVENT’İN BAŞKAN İLGEZDİ ELEŞTİRİSİNE ABDULLAH DER’DEN TEPKİ

Ak Partili Meclis Üyesi İsmail Levent tarafından Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye yönelik “Belediye Başkanına yalancı” ifadesinin de yer aldığı eleştiriler üzerine söz alan CHP’li Meclis Üyesi  Abdullah Der, Levent’e tepkisini; “Her konuşmanda Belediye Başkanına hakaret ediyorsun. Biz CHP grubu olarak sizin herhangi bir belediye başkanınıza yalancı kelimesini kullanmadık. Senin bu söylemlerinden arkadaşların bile rahatsızlık duyuyor” ifadeleri ile dile getirdi.

ÖZATA, “ENGEL” KELİMESİNİN ENGELLİLERLE ALAKASI YOK

Engelliler Günü ile ilgili mesajını ileten Ak Partili Üye İsmail Levent’in “Engel” göndermesi ile “Meclis başkanı basını engelliyor” iddiasına tepki gösteren Oturum Başkanı Sadi Özata, “Engel” kelimesinin engellilerle hiçbir alakasının olmadığının altını çizerek, İsmail Levent’in görüşmelere müdahalesinin ortamı gerdiğini, devalarca kendisinin uyarıldığını, böyle devam ederse Meclis Başkanı olarak yetkilerini kullanacağını kaydetti.

ÖNERGELER BAŞKANLIK MAKAMINA HAVALE EDİLDİ

Gündem öncesi yapılan oylamada İsmail levent’in sözlü önergesi ve Ak Parti grubunun yazılı önergesinin başkanlık makamına gönderilmesine oybirliğiyle karar verildi.

KAPLAN’IN KOMİSYON ÜYELİKLERİ MUAMMER ÜNLÜ’YE

Ataşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı ilk oturumu gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemin ilk maddesi olan Meclis Üyesi Selami Kaplan’ın vefatı ile boşalan Kadın ve Sosyal Yardımlaşma Komisyonu ile Engelliler Komisyonuna, gurubu tarafından önerilen Ak parti Meclis Üyesi Muammer Ünlü seçildi.

İŞGALCİ GECEKONDULAR KOMİSYANDA

Yapılan görüşmelerden sonra yapılan oylamalarda; gündemde bulunan maddelerden 1-2-3-5-6 ve 8’inci maddeler ilgili komisyonlara havalesine, 7’inci madeninde gündemde kalmasına oy birliği ile karar verildi. Gündemdeki teklif kararı olarak oylanan 4’üncü madde oy birliğiyle kabul edildi.

Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Hüseyin Hışman ve Orhan Çerkez’in de izlediği Aralık Ayı Toplantılarının 1. Oturumunu yöneten Oturum Başkan Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata, gündemde görüşülecek başka madde kalmadığı gerekçesi ve 06 Aralık 2017 Çarşamba günü saat 17.00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ