logo

Beşiktaş’ta 20.Arnavutköy Şenliği Coşkusu!

Beşiktaş’ta 20.Arnavutköy Şenliği Coşkusu!

Beşiktaş Belediyesi’nin desteği ile Boğaziçi Arnavutköylüler Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Arnavutköy Şenliği’nin 20.sinde binlerce vatandaş buluştu.

Beşiktaş Belediyesi’nin desteği ile Boğaziçi Arnavutköylüler Derneği tarafından 1998 yılından itibaren geleneksel olarak düzenlenen Arnavutköy Şenliği’nin 20.sı bugün düzenlendi. Kent kültürünün ve mahalle dayanışmasının öneminin vurgulandığı şenlikte binlerce vatandaş bir araya geldi.

Boğaziçi Arnavutköylüler Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Arnavutköy Şenliği’nin bu sene 20.si Ömer Yılmaz Güven Parkı’nda gerçekleşti. El sanatları sergilerinin, konser ve dans gösterilerinin yapıldığı şenliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Şenliğe Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da katıldı. El emeği stantlarını tek tek ziyaret eden Başkan Akpolat vatandaşlarla da sohbet etti.

AKPOLAT: ‘’BEŞİKTAŞ’I KENT ANAYASASINA GÖRE YÖNETEREK KONUŞULUR HALE GETİRECEĞİZ’’

Şenlikte konuşma gerçekleştirerek bütün beşiktaşlıların Babalar Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Başkan Akpolat sözlerini şu şekilde sürdürdü; ‘’ Beşiktaş çok önemli bir kent, burayı hak ettiği gibi yönetmemiz gerekiyor. Arnavutköy’ün bir mahalle kültürü var, bir kent kültürü var. Burada çok ciddi bir mücadele veriliyor ve burayı tarihi dokuya uygun olarak yönetmek gerekiyor. Dünyada haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı koyan toplumlar hep örgütlü toplumlardır. Biz her şeyin çok güzel olacağına inancımız ile İstanbul’u, Beşiktaş’ı kent anayasasına göre yöneteceğiz. Bu kent anayasasının içerisinde o tarihi dokuyu korumak var işin özünde. Bugün burada Arnavutköy Şenliği var ve burada çok keyifli zamanlar geçiriyoruz. Bu zamanların devam etmesini istiyoruz. Beşiktaş’ta çok önemli projelerimiz var onları hayata geçireceğiz. Festival merkezi, Gastronomi merkezi projelerimiz var ve bu şekilde Beşiktaş’ı konuşulur bir yer haline getireceğiz’’ dedi.

Başkan Rıza Akpolat ayrıca şenlikte gelenekselleşen “İstanbul Özlemleri” anı panosuna oluşturulan alana “ 16 Milyon İstanbullunun Huzur İçinde Yaşadığı Yeşil Bir İstanbul Diliyorum” notunu düştü.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ