logo

BETAZEDELER HUKUK MÜCADELESİNDE BİRLEŞİYOR

BETAZEDELER HUKUK MÜCADELESİNDE BİRLEŞİYOR

Ataşehir İçerenköy’de Bostancı Köprüsü’nün yakınında ihtilaf nedeniyle yargının kararını bekleyen inşaattan yer alan hak sahipleri 20 yılıdır mülklerine kavuşmayı bekliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’in İçerenköy Mahallesi’nde yıllardır metruk halde bekleyen inşaat kalıntısından 70 aşkın kişinin mağduriyet hikayesi çıktı. Kimi; hemen yanındaki Bostancı Sanayi Sitesi’nde esnaf, harabe har an gözünün önünde… Kimi; yurt dışında yada şehir dışında yaşıyor, birkaç yılda bir görebiliyor mağduriyetlerinin yaşandığı alanı.

Tam 20 yıl önce 400 – 500 bin dolar vererek dükkan aldığını düşünen 70’i aşkın kişi bu gün Ataşehir’in İçerenköy Mahallesi’ndeki inşaat kalıntısından bile haklarını alamıyorlar.

Sayılar 79 olduğu öne sürülen ve aynı gurup içinde yer satın alan Av. Ayşe Çelebi 20 yıla yakın zamandır satın aldığı mülke sahip olma mücadelesi yürütüyor.

Yargıda verdikleri mücadelenin temyizde olduğunu, kendileri aleyhine gelişen hukuki durumun birlik ve beraberlik içerisinde verilecek mücadeleyle lehlerine döneceğine inandığını kaydeden Av. Ayşe Çelebi, bunun için “Betazede” olarak nitelediği Beta İnşaat’ın İçerenköy’de yaptığı projeden dükkan satın aldığı için mağduriyet yaşayanları bir araya getirmek için çalışıyor.

Üsküdar’da bir otelde yapılan toplantıda “Betazede” olarak nitelenen Beta İnşaat mağdurların bir kısmı ile bir araya gelerek daha kapsamlı bir hukuk mücadelesi başlatma kararını tartıştılar.

Konu ile ilgili birikimi, deneyimi olan bir hukuk bürosunun vekaletle yetkilendirilmesinin tartışıldığı toplantıda emlak satın aldıkları müteahhidin iflas ettiği, proje üzerindeki bütün hakların arsa maliki üzerine geçtiğinin tespit edildiği ifade edilen toplantıya katılan Beta İnşaat mağdurları mücadeleden yılmış görünüyorlar.

Bostancı Sanayi Sitesinde esnaf olduğunu söyleyen bir mağdur, o gün satın alırken 20’li, yaşlarda olduğunu bu gün 50’li yaşlara yaklaştığını, kendisinin ümidini kestiğini, çocuklarının da haklarını alabileceğinden şüphesi olduğunu söyledi.

Av. Ayşe çelebi, şehirler arası seyahatlerle yargıda verilen hak mücadelesi sırasında eşini kaybettiğini söylerken bir başka mağdur ise 450 bin dolar vererek dükkan satın aldığında 40’lı yaşlarda olduğunu, bu gün 60’lı yaşlara geldiğini kaydederek, yaşarken inşaatın bitip dükkanına kavuşacağını umudunu yitirdiğini söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ