logo

BEYKOZ’UN MAHALLELERİNDE MUAFİYET MÜCADELESİ

BEYKOZ’UN MAHALLELERİNDE MUAFİYET MÜCADELESİ

onur_beykozCHP Beykoz Belediye Meclis Grubu ve CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel verdiği mücadeleyle, mahalle olan Beykoz’un eski köylerinde 5 yıl vergi muafiyetini kabul ettirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Beykoz Belediye Meclis Grubu’nun Belediye meclisine taşınan 6360 sayılı kanun gereği köy tüzel kişiliği kaldırılan köylerin çevre ve emlak vergilerinden muaf olmaları için verilen önerge Beykoz belediye yetkilileri tarafından kabul görmeyince, konu CHP İstanbul Milletvekilimiz Onursal Adıgüzel tarafından TBMM gündemine taşımıştı.

Beykoz’un mahalle olan köylerinin 5 yıl süreyle vergiden muaf olduğunu vurgulayan CHP İstanbul Milletvekilimiz Onursal Adıgüzel verdiği önerge ile konuyu TBMM’de gündeme getirmişti.

Beykoz Belediye Meclisi ve TBMM’de verilen mücadeleyi kazanan Beykoz bağlı 20 köy mahalle olması nedeni ile 5 yıl süreyle vergi muafiyetini kabul ettirdi.

Vergilerini yatıran Beykoz’un mahalle olan eski köylerinde yaşayan vatandaşlar yatırdıkları 2014 / 2 ve 2015 / 1 ve 2 taksitlerinin bedellerini belediyeden geri alabilecekler. Ayrıca Belediye bu mükelleflerin 2019′ kadar da bu vergilerden muaf olacakları kabul etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ