logo

BEYOĞLU POLİSİ’NDEN KARNE HEDİYESİ

polisToplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Beyoğlu Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nde görevli polis memurları, karne tatili öncesinde başarılı öğrencilere hediye dağıttı.

Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında 24 Ocak Cuma günü okulların ilk döneminin kapanması ve karne dağıtımı sebebiyle Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Beyoğlu Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinde görevli polis memurları Dr.Tevfik Sağlam Ortaokulu,Hüviyet Bekir İlkokulu ve Hüviyet Bekir Anaokulu’nu ziyaret etti. Karne dağıtımında öğrencilerle birlikte olan polis memurları öğrencilerin karne heyecanını paylaştı. Karne dağıtımı sırasında sınıf birincilerine t-shirt ve şapka hediye edilirken,Hüviyet Bekir Anaokulu’nda bulunan öğrencilere Toplum Destekli Polis kıyafetleri hediye edildi.

Bu önemli günlerin de kendilerini unutmayan polis abi ve ablalarıyla biraya gelen öğrencilerin çok mutlu oldukları gözlendi. Öğrenciler polis abi ve ablalarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Toplum Destekli Polislik anlayışı

Suç oluşmadan suçu oluşturan faktörleri ortadan kaldırmaya yönelik tedbirler alınmasını sağlamak ve suçu oluşturan etkenleri ortadan kaldırmak için toplumun her kesiminin desteğini almayı amaçlıyor.Bu sayede toplumsal sorumluluk alma bilincinin geliştirilmesi, halka sunulan güvenlik hizmetlerinin verimlilik ve etkinliğinin artırılması, toplumun tüm kesimlerinin katılımını sağlayarak halkın güvenlik hizmeti hakkındaki memnuniyetinin artırılması gibi amaçlar içermektedir.Suç ve suç yöntemleriyle ilgili olarak vatandaşlara almaları gereken önlemler ile ilgili bilgilendirme yapılmakta,düzenlenen mahalle toplantılarıyla vatandaşların sorun,sıkıntı ve istekleri not alınarak çözümü için çalışmalar yapılmaktadır.Suç oluşumuna etki eden yada suç mağduru olma riski bulunan konularla ilgili projeler hazırlanıp bu konularda çalışmalar yapılmaktadır.Ayrıca okul ziyaretleri yapan toplum destekli polisler öğrencilere suçlarla ilgili sunumlar yaparak öğrencileri bilgilendirmekte ve şehir içi kültürel geziler düzenleyerek öğrencilerle zaman geçirmekte.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ