logo

Binali Yıldırım’dan adaylık açıklaması

Binali Yıldırım’dan adaylık açıklaması

binali-yildirim-adaylik-aciklamasiBakan Yıldırım yerel seçimlerde adaylık konusunda bilgi verdi.

İstanbul Üsküdar’da taksicilerle sahur yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, esnafın büyükşehir belediye başkanlığı ilgili isteğin, “Biz üstümüze lazım olmayan işlerle uğraşmayalım. Başbakanımız zamanı geldiğinde en güzel adayı açıklar” şeklinde yanıt verdi.

Ulaştırma bakanlığının İzmir ve İstanbul’u birbirine bağlayan otoyoldan bahseden Bakan Yıldırım’a bir taksici ilginç bir yaklaşımda bulunarak, “Sayın Bakanım İstanbul’la İzmir’i birbirine bağladınız, çok güzel de siz nerede kalmayı düşünüyorsunuz?” şeklinde soru sordu.

Taksici esnafının sorusuna karşılık olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, “Ben arafda kaldım. Kardeşim benim iyi-kötü bir işim var. Sağolun bana iyilik yapıyorsunuz ama ben halimden memnunum. Dünya kadar yapacak iş var. “ şeklinde cevap verdi.

Bazı taksiciler ise ısrarla, “Büyükşehir Belediye Başkanımız ol” isteğine Yıldırım, “Şimdi biz üstümüze lazım olmayan işlerle uğraşmayalım. Şimdi belediye başkanı var, her şey var. İstanbul’un sahipleri var. Onun için bizim görevlerimiz var. Bak şu saydığımız işleri kim yapacak. 29 Ekim’de Marmaray’ı açacağız, hızlı treni açacağız; herkes dört gözle bekliyor. Şimdi bizim kafamızı karıştırmayın, biz işimize bakalım” diye cevabını verdi.
Başbakan Erdoğan’ın, günü ve zamanı geldiğinde İstanbul için en iyi adayı açıklayacağını kaydeden Yıldırım, herkesin rahat olması gerektiğini vurguladı. Yıldırım, “Başbakanımız, İstanbul’a yakışan en güzel adayı, İstanbulluların da onaylayacağı adayı, günü geldiğinde açıklayacaktır. Onun için biz kafa yormayalım. Kim olursa olsun şundan emin olabilirsiniz; İstanbul’a en güzel hizmeti yapacak. Kendi başına Belediye Başkanı bir şey yapamaz. Arkasında kapı gibi hükümet olacak ki Belediye Başkanı orada başarıyı ortaya koysun. İnşallah daha güzel olacak. Ben buna eminim” dedi.

Yürütülen projeler ile ilgili konuşan Binali Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazar günü Marmaray’da test sürüşünü yapacağını ifade ederek şunları kaydetti: “Bu arada Pazar günü de inşallah, ‘Bismillah’ deyip sayın Başbakanımız Marmaray trenine geçecek ve test sürüşünü başlatacak.” dedi.

TRT Haber

Paylaşın:
Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ