logo

Bingöl’de 5.7 Büyüklüğünde Deprem Bölgede Panik Yaşattı

Bingöl’de 5.7 Büyüklüğünde Deprem Bölgede Panik Yaşattı

Bölgeden gelen haberlere göre Bingöl’ün Karlıova ilçesinde saat 17.24’te 5.7 büyüklüğünde Erzurum, Muş, Diyarbakır ve Elazığ’da da hissedilen deprem meydana geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İlk açıklamalarda 5.8 olarak duyurulan AFAD ise depremin büyüklüğünü 5.7 olarak düzenlendi. Öte yandan depremin Erzurum, Muş, Diyarbakır ve Elazığ’da da hissedildiği bildirildi.

Bölgeden alınan haberlerde can kaybı olmadığı, 3 kişinin yaralandığı ve maddi hasarın meydana geldiği kaydediliyor.

Kandilli Rasathanesi’nden yapılan son dakika açıklamasında, Bingöl’ün Karlıova ilçesinde saat 17.24’te 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 5.0 km olarak açıklandı.

Son gelen bilgilerde bölgede Saat 18.09’da 4.7 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi.

“GÖZETLEME KULESİ ÇÖKMÜŞ VE ÜÇ GÜVENLİK KORUCUMUZ YARALANMIŞTIR”

Bingöl Valiliği tarafından depremle ilgili yapılan açıklamada; “Bugün saat 17.24’te merkez üssü Yedisu ile Karlıova arasında bulunan kaynarpınar Köyünde  5.7 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. 
Kaynarpınar köyünde karakola ait iki gözetleme kulesi çökmüş ve üç güvenlik korucumuz yaralanmıştır. Tüm köy ve ilçelerimizde hasar tespit çalışmaları devam etmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” İfadelerine yer verildi.

ERZURUM’DA DA HİSSEDİLDİ

Saat 17.25 sıralarında meydana gelen depremin ardından Erzurumlular kendilerini sokağa attı. Erzurum Valiliği İl Kriz Merkezi depremin şiddeti ve hasar tespitiyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Deprem ilçelerden de hissedildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ