logo

15 Ağustos 2015

Bingöl’de Askere Bombalı Tuzak: 3 Şehit, 6 Yaralı

Bingöl’de Askere Bombalı Tuzak: 3 Şehit, 6 Yaralı

pkk-saldiriBingöl’ün Karlıova İlçesi’nde PKK’lılar yola önceden düzenledikleri bombayı askeri zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı: 3 asker şehit, 6 yaralı…

Bingöl’ün Karlıova İlçesi Hacılar Mevkii’nde askeri zırhlı araç geçerken PKK’lı teröristlerin yola önceden döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu ilk gelen bilgilere göre 1 astsubay ve 2 uzman çavuş şehit oldu.

Saldırıda 6 asker de yaralandı. Yaralı askerler hastanede tedavi altına alınırken, güvenlik güçleri PKK’lı saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Bingöl’de yol kapatan PKK’lı gruba müdahale etmeye giden güvenlik güçlerine düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan askerlerin isimleri belli oldu.

Bingöl’ün Karlıova ilçesi Hacılar ile Su Durağı köyleri arasında yol kesen PKK’lıların yakalanması için bölgeye zırhlı araçlarla gönderilen güvenlik güçlerine yapılan mayınlı saldırıda şehit olan askerlerin isimleri belirlendi. Saldırıda Astsubay Muhammed Gürlek, Uzman Çavuş Musa Saydam ve Uzman Çavuş Haşim Dirik’in şehit olduğu bildirildi.

Hakkari’den Acı Haber 5 Şehit, 4 Yaralı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 5 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

Alına bilgiye göre önceki gün, Yüksekova Dağlıca bölgesinde Yeşiltaş yolunu açmaya çalışan Jandarma Özel Harekat timine PKK’lılar tarafından doçka ile saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre, 1 astsubay ile 4 uzman çavuş şehit olurken, 4 askerde yaralandı. Saldırı sonrası bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ