logo

BİNGÖL’DE EMNİYET MÜDÜRÜNE SUİKAST ‘2 ŞEHİT’

BİNGÖL’DE EMNİYET MÜDÜRÜNE SUİKAST ‘2 ŞEHİT’

bingol-emniyet-muduru-silahli-saldiri_isid_kobani_Bingöl’de IŞİD protestoları sırasında çıkan olaylarda zarar gören işyerlerinde inceleme yapan Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker uğradı silahlı saldırıda yaralandı. 2 polis Şehit oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Saat 21.30 sıralarında Bingöl merkezde meydana gelen olayda Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve koruma ekibinden Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit olurken, İl Emniyet Müdürü Ürker ve polis memuru Uğur Atlı yaralandı.

Saldırıyı gerçekleştiren 4 saldırgan, jandarma Özel Hareket Timleriyle girdiği çatışmada öldürülürken, 2’si sağ olarak yakalandı.

Atalay Ülker’e İnceleme Sırasında Saldırı

Olay, saat 21.30 sıralarında Bingöl kent merkezindeki Cenk Caddesi üzerinde meydana geldi. Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ülker, beraberinde emniyet görevlileri ile birlikte IŞİD tarafından Kobani’ye düzenlenen saldırılara tepki gösteren protestocuların zarar verdiği işyerlerinde inceleme yaparken, silahlı saldırıya uğradı.

Otomobilden Otomatik Silahlarla Ateş Açıldı

Bir otomobilden otomatik silahlarla açılan ateş sonucu Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile koruma ekibinden Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit oldu. İl Emniyet Müdürü Ürker ile koruma polisi Uğur Atlı da yaralandı. Olayı gerçekleştiren saldırganlar aynı araçla olay yerinden kaçarken, yaralanan Emniyet Müdürü Ürker ile polis memuru Atlı, Bingöl Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Ameliyata alınan İl Emniyet Müdürü Ürker’in hayati tehlikesinin bulunduğu, Atlı’nın da ayağından yaralandığı bildirildi.

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker Ambulans Uçakla Ankara’ya

Kobani’deki IŞİD kuşatmasını protesto olayları  sırasında Bingöl merkezinde zarar gören işyerlerini denetlerken silahlı saldırıda yaralanan Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, ameliyata alındığı Bingöl Devlet Hastanesi’ndeki ameliyattan çıkarıldı. Bingöl Emniyet Müdürü Ürker, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulans uçakla, Ankara’ya götürülecek.

Polis ve Özel Harekat’tan Operasyon

Saldırının ardından alarma geçen Bingöl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, saldırganların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı.

Çatışmada 3 Saldırgan Öldü

Polisin ihbarı üzerine Jandarma Özel Harekat Timleri tarafından karayolunda oluşturulan güvenlik noktasında  ‘dur’ ihtarında bulunulan 2 araçtan ateş açıldı. Çıkan çatışmada saldırganlardan 3’ü olay yerinde birisi de hastaneye götürülürken öldü. İki saldırgan da sağ olarak ele geçirildiği çatışmada askerlerden ölen ya da yaralanan olmazken, araçlarda yapılan aramalarda silah ve silahlara ait mühimmatlar ele geçirildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ