logo

Birkan Yıldız, ‘İstanbul’da Ulaşım Kalitesini Yükseltmeliyiz’

Birkan Yıldız, ‘İstanbul’da Ulaşım Kalitesini Yükseltmeliyiz’

5 bin yeni taksi arzı ile ilgili açıklama yapan İBB Ulaşım ve Trafik Komisyonu CHP’li üyesi Birkan Birol Yıldız, nüfus artışına rağmen uzun yıllardır taksi arzı yapılmadığını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclis üyesi de olan İBB Meclisi ve Ulaşım ve Trafik Komisyonu CHP’li üyesi Birkan Birol Yıldız, pik saat dilimlerinde İstanbulluların taksi ile ulaşım sağlamakta zorluklar çektiğini kaydetti.

UZUN YILLARDIR TAKSİ ARZI YAPILMAMIŞTIR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gündeme getirilen 5 bin yeni taksi arzı ile ilgili açıklama yapan İBB Ulaşım ve Trafik Komisyonu’nun CHP’li üyesi ve aynı zamanda Ataşehir Belediye Meclisi Üyesi Birkan Birol Yıldız: “Uzun yıllardır nüfus artışı olmasına rağmen taksi arzı yapılmamıştır. O zamanlar 1 milyon 743 bin gibi bir nüfus varken, şu an nüfusumuz 16 milyona dayandı. O yüzden piyasanın taksi arzına ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum. Özellikle pik saat dilimlerinde yani sabah ve akşam saatlerinde İstanbullular, taksi ile ulaşım sağlamakta zorluklar çekiyor.” Dedi.

TAKSİ ŞOFÖRLERİ VE ODA TEMSİLCİLERİ İLE GÖRÜŞÜLECEK

Kararın taraflarla görüşülerek oluşturulan fikir birliği ile İstanbul’un ulaşım sorununu çözmeyi amaçladığını kaydeden CHP’li üye Birkan Birol Yıldız, “Bu süreçte bu proje ile ilgili taksi şoförleri ve oda temsilcileri ile görüşülecek. Kimseyi dışlamayacağız. Birlikte bir fikir birlikteliği olacak.” Diye konuştu.

İSTANBUL’DAKİ ULAŞIM KALİTESİNİ YÜKSELTMEMİZ LAZIM

İstanbul’da ulaşım kalitesinin yükseltilmesinin gerektiğini vurgulayan Ataşehirli İBB Meclisi ve İBB Ulaşım ve Trafik Komisyonu üyesi Birkan Birol Yıldız, açıklamasında, “Bu arz konusu sadece İstanbullu vatandaşların talebi değil, aynı zamanda bilim insanları da böyle bir arzın gerektiğine kanaat getirmişler. İstanbul’daki ulaşım kalitesini artık yükseltmemiz lazım. Bunun içerisinde metrobüs, İETT, deniz ulaşımı, özel halk otobüsleri de var.” İfadelerine yer verdi.

TAKSİLER TALEBİ KARŞILARSA ÖZEL ARAÇ KULLANIMI DÜŞECEK

Yeni taksiler piyasaya sürüldüğünde trafikte yoğunluk olup olmayacağı ile ilgili görüşlerini de aktaran Birkan Birol Yıldız, “Taksiler, talebi karşılama noktasında bir nebzede olsa yeterli olursa, özel araç kullanımının biraz daha düşeceğini öngörüyoruz. Bir de ‘Yüzde yüz sıfır yaşında araç piyasaya sürelim’ derdinde değiliz. Binek araçlarda 1 yaşına kadar, VİTO tarzı lüks araçlarda 3 yaşına kadar araçları kabul edeceğiz. Korsanı önlemek için emniyet, İstanbul Taksi Esnaf Odası, Zabıta ve İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odası’ndan birer tane temsilci istedik. Korsana karşı mücadele başarlı olursa amaç dışı kullanımı minimize edeceğiz.” Açıklamasını yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ