logo

Bisikletseverler, İstanbul Bisiklet Gezisi’nde Buluşuyor

Bisikletseverler, İstanbul Bisiklet Gezisi’nde Buluşuyor

bisiklet_gezi_istanbul_yarismaİstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliğiyle organize edilen Kıtalararası İstanbul Bisiklet Gezisi, Boğaziçi Köprüsü’nde bisiklet severleri buluşturuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliğiyle organize edilen Kıtalararası İstanbul Bisiklet Gezisi, 4 Mayıs Pazar günü Boğaziçi Köprüsü parkurunda bisiklet severleri buluşturacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliğiyle ve Spor AŞ ev sahipliğinde organize edilen Kıtalararası İstanbul Bisiklet Gezisi, iki kıtayı birbirine bağlayan Boğaziçi Köprüsü parkurunda şehrin doğal ve kültürel dokusu içerisinde gerçekleştirilecek.

İstanbul Bisiklet Gezisi, 4 Mayıs Pazar günü Barbaros Bulvarı’ndaki Yahya Kemal Parkı’ndan start alacak. Barbaros Bulvarı’nı takip ederek çevreyolu katılımında köprüye ulaşan bisikletçiler, Boğaziçi Köprüsü’nü geçtikten sonra çevreyolu üzerinden Fenerbahçe Stadı’ndan sahil yolunda Caddebostan Parkı boyunca ilerleyerek parkuru tamamlayacak.

Dünyanın ilk ve tek kıtalararası bisiklet turu olma özelliğini taşıyan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin lojistik destek verdiği Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na paralel ayrı bir etkinlik olarak düzenlenen Kıtalararası İstanbul Bisiklet Gezisi, sağlıklı ve çevreci ulaşım aracı olan bisikletin kent içi kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla düzenleniyor. Kıtalararası İstanbul Bisiklet Gezisi kapsamında tur sonrası katılanlar arasında gerçekleştirilecek kura çekimiyle 10 kişiye bisiklet, ayrıca tüm katılımcılara matara hediye edilecek.

Avrupa’da birçok şehirde ulaşımda önemli bir paya sahip olan bisiklet kullanımının İstanbul’da yaygınlaştırılması amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım güzergâhlarına bağlanacak olan her iki yakada yapılan bisiklet yolları ile bisiklet kullanımı daha etkin hale gelecek. Büyükşehir’in oluşturduğu bisiklet yolları sayesinde halkın bisiklet kullanımına ilgisi her geçen gün artıyor. Ayrıca, hayata geçirdiği projelerle Büyükşehir Belediyesi, bisiklet kültürünü ve altyapısını geliştirmeye yönelik önemli adımlar atıyor.

Bisiklet kullanımının sağlıklı yaşama önemli yararlarıyla birlikte gürültünün azaltılması, trafiğin önlenmesi, daha düşük karbon salınımı yoluyla hava kalitesinin artırılması konularındaki faydaları, yaşam standardının yükselmesine katkıda bulunuyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ