logo

BIST DU YEK, DÜNYA MUTFAĞIYLA ATAŞEHİR’DE

Ataşehir İçerenköy’de keyfin ve lezzetin konforla buluştuğu, kişiye özel tatların, geleneksel konsept ile sunulduğu BIST DU YEK Coffe ve Restaurant açıldı.

Ataşehir’in önemli noktalarından biri olan İçerenköy’de keyfin ve lezzetin konforla buluştuğu, kişiye özel tatların, geleneksel konsept ile huzurunuza sunulduğu BIST DU YEK Coffe ve Restaurant, açılış töreniyle hizmete vermeye başladı.

 BIST DU YEK SEKTÖRE GERİ DÖNDÜ

İçerenköylülerin yoğun ilgi gösterdiği açılışta kurdeleyi işletme sahipleri Nigar Şekeroğlu  kesti. Açılış töreninde görüştüğümüz işletme sahiplerinden Nigar Şekeroğlu, uzun süre restorancılık işiyle meşgul olduktan sonra 15 yıl önce BIST DU YEK Coffe ve Restaurant ile sektöre geri döndüğünü söyledi.

GSM sektöründe Samsung ve Avea markalarının ana bayiliğini yaptıklarını, ayrıca catering sektöründe faaliyet gösteren bir yemek firmalarının da olduğunu kaydeden Şekeroğlu, “Dışarıda kahve içmek veya yemek yemek için çok mekan gezen iyi bir müşteriydik. Böyle bir mekan açmak fikri benden geldi.  Herkes Bağdat Caddesi, Kadıköy, Florya ya da Taksim gibi merkezi noktalarda böyle bir mekan açmayı düşünürken biz İçerenköy’ü tercih ettik.

ARAŞTIRDIK, İÇERENKÖY’DE KARAR KILDI

Kaliteli bir iş yapmak ve markalaşmak istiyorsak, herkesin yaptığının aksine bu işe aç olan yerde olmamız gerekir diye düşündük. Dudullu’dan Sultanbeyli’ye kadar olan bölgede bir analiz yaptıktan sonra İçerenköy’de karar kıldık. İçerenköy’ün bir kaç noktasını ziyaret ettik ve gördük ki insanların ailecek oturup çay, kahve içerek hoşça vakit geçirebilecekleri bir mekan burada yok. Ataşehir ya da Kozyatağı merkezde bu konseptte çok güzel mekanlar var ama İçerenköy’de maalesef yok. Bu anlamda burada böyle bir mekana gerçekten çok ihtiyaç vardı” şeklinde konuştu.

KİŞİYE ÖZEL TATLAR, GELENEKSEL KONSEPT…

İçerenköy’de böyle bir mekan açmaya karar verdikten sonra konseptlerinin nasıl olması gerektiği konusu üzerine kafa yorduklarını belirten Nigar Şekeroğlu, “Üç kesime de hitap etmemiz gerektiğini karar verdik. İnsanların ailecek oturup hoşça vakit geçirebilecekleri, yemek yiyip çay, kahve içerek sohbet edebilecekleri bir bölümüz var. Çayını, kahvesini ya da nargilesini içerek keyif yapmak, aynı zamanda Türkiye Süper Ligi ya da Avrupa’nın önemli liglerinden dilediği maçı izlemek isteyenler için de ayrı bir bölüm yaptık. İki katlı ve bahçeli olan mekanımızın üst katını ise tavla veya okey oynayarak stres atmak isteyenlere ayırdık. Her yaş grubuna hitap eden, keyfin ve lezzetin konforla buluştuğu, kişiye özel tatların geleneksel bir konsept ile huzurunuza sunulduğu cafe ve restoranımızda herkesin hoşça vakit geçirmesini hedefledik. Misafirlerimizden çok olumlu tepkiler almamız da bizi ayrıca mutlu ediyor” diye konuştu.

BIST DU YEK BİR MARKA OLACAK

BIST DU YEK Coffe ve Restaurant’ı bu konseptiyle önemli bir marka haline getirip İstanbul’un farklı noktalarında şubeler açmayı planladıklarını ifade eden Nigar Şekeroğlu, “İçerenköy’de bir BIST DU YEK Coffe ve Restaurant açıp sadece burada olalım diye bir düşüncemiz yok. İstanbul’da bu tarz mekanların olmadığı, İçerenköy gibi yerlerde şubeler açmayı, bir sonraki adımda ise İstanbul dışına da açılmayı hedefliyoruz. Alkolsüz olan mekanımızda dünya mutfağından lezzetleri ve vitamin barımızda da çok farklı kokteylleri tadabileceksiniz. Dünya mutfağı konseptti Ataşehir’de en fazla 3-4 yerde var. Dönerci ya da kebapçı Ataşehir’de çok var ama dünya mutfağından farklı lezzetleri çok az yerde bulabilirsiniz. Dünya mutfağında çok profesyonel bir ekiple çalışıyoruz. Mekan olarak kahvaltı da çok iddialıyız. Gerçek anlamda Van serpme kahvaltıyı misafirlerimize sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde açmayı planladığımız BIST DU YEK Coffe ve Restaurant şubelerimizde de bu konseptten vazgeçmeyeceğiz” dedi.

IMG_0003

BIST DU YEK Coffe ve Restaurant, açılış, İçerenköy, Ataşehir

VİTAMİN BAR VE ZENGİN KAHVE ÇEŞİTLERİ

Bir kafede bulunabileceğinden çok daha zengin kahve çeşitleri olduğunu belirten İşletme ortaklarından BIST DU YEK’ta konuklara geniş seçeneklerin yanı sıra kişiye özel tatların da sunulduğunu kaydederek; “Bar ustamızın kendisine özel hazırladığı karışımlardan oluşan sıcak ve soğuk içecek gruplarımız var. Mekanımız ve barımız alkolsüzdür. Fakat normal standartların dışında bar ustamızın özel olarak hazırladığı BIST DU YEK adını verdiğimiz karışımlı içeceklerimiz var. Kişiye özel tatlardan kastımız budur” dedi.

Mekanın fiziksel özellikleriyle ilgili de bilgiler veren Aytemiş, BIST DU YEK Coffe ve Restaurant’in 250-300 kişilik misafir kapasiteleri olduğunu ve şu anda 25 kişilik profesyonel bir ekiple misafirlerine hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

IMG_0013

BIST DU YEK Coffe ve Restaurant, açılış, İçerenköy, Ataşehir

IMG_0030

BIST DU YEK Coffe ve Restaurant, açılış, İçerenköy, Ataşehir

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ