logo

‘Bizi Kıskanan Almanya Türkiye’den 4 Kat Fazla Aşı Yaptı’

‘Bizi Kıskanan Almanya Türkiye’den 4 Kat Fazla Aşı Yaptı’

Son 1 ayda günlük ortalama 210 bin kişinin aşılandığını Gamze Akkuş İlgezdi, Almanya vatandaşlarına 11 milyon 345 bin doz aşı uygularken, ülkemizde 3 milyon 230 bin dozda kaldı.

Gamze Akkuş İlgezdi, “Almanya bizi kıskanıyor! Almanya Türkiye’den 4 kat fazla aşı yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, son 1 ayda günlük ortalama sadece 210 bin kişinin aşılandığını ortaya koyarak, “Nüfusun 3 katına yetecek kadar aşımız var açıklamaları havada uçuşurken, gerçekler aşılanan yurttaş sayımızla ortaya çıkıyor. 30 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında Almanya kendi vatandaşlarına 11 milyon 345 bin doz aşı uygularken, bu rakam ülkemizde yalnızca 3 milyon 230 bin dozda kaldı. Ülkemizde, bu süreçte günlük ortalama 660 bin doz aşı uygulayan Almanya’nın ancak dörtte biri kadar aşı yapabildi” dedi.

CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, toplumsal bağışıklığın sağlanabilmesi için günde en az 800 bin doz aşı yapılması gerektiğini ifade ederek, “Maalesef günlük yapabildiğimiz toplam aşı miktarı son 36 günde yalnızca 1 kere 500 bin bandını geçebildi. Sağlık Bakanlığı verileri son 1 ayda günde yalnızca ortalama 210 bin kişinin aşılanabildiğini gösteriyor. Ağır aksak ilerleyen aşı uygulaması yeni ölümlerin de habercisidir” diye konuştu.

“Türkiye kovid-19’la mücadelede aşılama stratejisini doğru kuramadı. Aşı tedarikinde stratejik hatalar yapıldı” diyen CHP’li Akkuş İlgezdi ‘Türkiye nüfusunun 3 katına yetecek miktarda aşı anlaşması’ yapıldığı açıklamalarını bir anlam ifade etmediğini kaydetti.

GÜNLÜK 2 MİLYON DEDİLER 210 BİN AŞI YAPTILAR

Türkiye nüfusunun yalnızca yüzde 15’inin aşılandığını kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Aşılama çalışmalarının başladığı Şubat ayından bugüne yaklaşık 13 milyon kişiye tam aşı yapılabilmiş olması başarı değildir. Çünkü Sağlık Bakanı günde ortalama 1,5, hatta 2 milyon aşıyı yapılabileceğini açıklamıştı. Bakan Koca’nın bu açıklamasını referans alırsak, ilk aşının yapıldığı 13 Ocak’tan bugüne geçen 142 günde, 213 milyon kişinin, yanineredeyse Türkiye nüfusunun 3 katına yakın yurttaşın aşılanmış olması gerekiyordu. Geldiğimiz noktada ne yazık ki günde ortalama 210 bin kişi aşılanabiliyor” açıklamasını yaptı.

KAPANMA SÜRECİ DEĞERLENDİRİLEMEDİ

Türkiye’nin17 günlük tam kapanma sürecinde yoğun aşılama fırsatını da kaçırdığının altını çizen Gamze Akkuş İlgezdi, “30 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında Almanya kendi vatandaşlarına 11 milyon 345 bin doz aşı uygularken, bu rakam ülkemizde yalnızca 3 milyon 230 bin dozda kaldı. Bu süreçte Türkiye, günlük ortalama 660 bin doz aşı uygulayan Almanya’nın ancak dörtte biri kadar aşı yapabildi” dedi.

BU HIZLA TÜRKİYE 234 GÜNDE AŞILANIR

Gamze Akkuş İlgezdi100 milyon doz Sinovac, 90 milyon doz Biontech ve 50 milyon doz Sputnik V aşılarından ne kadarının ülkemize geldiğinin bilinmediğini kaydederek, “Aşı olmadığı için günde 210 bin kişiye anca aşı yapılıyor. Bu aşılama hızıyla ancak 234 gün içinde Türkiye’de herkes aşılanabilir. Bu da 2022 Ocak ayına tekabül ediyor” dedi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ