logo

Bizim Çocuk Özel Eğitim Öğrencilerinden Özel Gösteri

Bizim Çocuk Özel Eğitim Öğrencilerinden Özel Gösteri

Ataşehir Bizim Çocuk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi özel öğrencileri, yıl içinde öğrendiklerini İçerenköy PSA Kültür Merkezi’nde düzenledikleri yıl sonu etkinlikleriyle sergilediler.

Bizim Çocuk Özel Eğitim Öğrencilerinden Yıl Sonu Gösterisi

İçerenköy Pir Sultan Abdal Derneği Cem Evi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Bizim Çocuklar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri Nasreddin Hoca tiplemesinden sıra gecesine, danstan halk oyunlarına kadar birçok etkinliği başarılı bir gösteriyle konuklarına sundular.

Çocukların gösterilerini kısaca değerlendiren okul eğitimcilerinden ve Ataşehir Engelliler Derneği Genel Sekreteri Umut Malyemez; “Çocuklarımızın yıl içinde yaptıkları etkinlikler, faaliyetlerini bugün burada sergiliyorlar. Toplum içinde farkındalık yaratmak ve gerçekten bu çocuklara fırsat verildiğinde, imkân tanıtıldığında neler yapabileceklerini göstermek için böyle bir etkinlik yaptık. Çok kısa sürede olmasına rağmen ne kadar başarılı olduklarını ve azimlerini görüyorsunuz” dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bizim Çocuklar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi  yöneticilerinin konuşmalarına geçildi.

“BİZ ÇOCUKLARIMIZA BAKTIĞIMIZDA ENGEL GÖRMÜYORUZ”

Açılışta konuşan okul Müdiresi Havva Gazioğlu; “ Bizim çocuklarımız belki yürüyemiyor, konuşamıyor, yazamıyor, okuyamıyor belki ilk seferde algılayamıyor olabilir olsun hangimiz mükemmeliz ki şu hayatta. Yeter ki doğru zamanda doğru yerde doğru eğitimi alabilsinler. İşte o zaman onlar için tüm engeller kaybolacaktır. Biz çocuklarımıza baktığımızda engel görmüyoruz. Yarınlara bağımsız bir birey olmak için hazırlanan çocuklar görüyoruz. 14 yıldır Özel Eğitime hizmet veren bir kurum olmanın yanında özel çocuklara iyi bir eğitim vermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek emeği geçen, katkı sunan her kese teşekkür etti.

“ÖZEL EĞİTİM SEVGİ, SABIR, ŞEFKAT VE ÖZVERİ İSTEYEN MEŞAKKATLİ BİR İŞTİR”

Yıl sonu etkinliğinde konuşan Rehabilitasyon Merkezi’nin kurucusu Turgut Ergün,  Özel Eğitim sevgi, sabır, şefkat ve özveri isteyen meşakkatli bir iştir. Özel Eğitimde başarının yolu önce sevgi, sabır ve sonra çocukları iyi değerlendirme ve her bireye özel planlamayla sağlanır diyerek; “ Gerek Akademik eğitimle gerek sosyal faaliyet ve etkinlikler ile her zaman çocuklarımızın gelişimine katkı sunmak adına işini seven, sorumluluklarını bilen, teknik ve yöntemleri doğru uygulayan başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca bu etkinlikte bizlere ev sahipliği yapan, bizlere kapılarını açan Pir Sultan Abdal Derneği Kadıköy Şube Başkanı İsmail Ay ve tüm yönetim kurulu emekçilerine şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

İçerenköy Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Bizim Çocuk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kurucusu Turgut Ergün, okul Müdiresi Havva Gazioğlu ile birlikte; CHP Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Erol Tepebaşı, Ataşehir Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Oğuz Şahin, Ataşehir Belediyesi Aile ve Kadından Sorumlu  Müdür Şehnaz Yabar, okul yönetimi ve öğretmenleri, Öğrenciler ve velileri katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ