logo

30 Ekim 2015

‘BOĞAZIN BOĞASI’ ŞAMİL SAM HAYATINI KAYBETTİ

sinan-samil-sam-karder - K“Boğazın Boğası” olarak tanınan Dünya Kıtalar Arası Boks Şampiyonu, Milli Boksör Sinan Şamil Sam, yoğun bakımda organ nakli beklediği hastanede hayatını kaybetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Organ yetmezliği nedeni ile yoğun bakımda tutulan “Boğazın Boğası” lakabıyla tanınan Dünya Kıtalar Arası Boks Şampiyonu, Milli Boksör Sinan Şamil Sam’ın organ nakli beklerken hayatını kaybetti.

Sancaktepe Via Hospital’da yoğun bakımda tutulurken Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesine nakledilen ve yoğun bakımda tedavi gören Sam, tüm çabalara kurtarılamayarak rağmen hayatını kaybetti.

AÇIKLAMA KARDEŞİNDEN

Ailesi ve yakınlarının hastaneye geldiği Sam’ın ölümüyle ilgili açıklamayı kardeşi Alparslan Sam yaptı.

Sam, ağabeyinin 01.30 sularında vefat ettiğini belirterek, “Hepimizin başı sağolsun. Sözün bittiğini yerdeyiz. Çok üzgünüm. Gerek başka hastanedeki gerekse burada Pendik’te doktorlar ellerinden geleni yaptılar ama bu sefer olmadı. Çok üzgünüz” dedi. Sam’ın cenazesinin yarın Ankara’da Kocatepe Camisi’nde kılınacak öğlene namazının ardından defnedileceği öğrenildi.

DONÖR BEKLİYORDU

Bir süre önce önce durumu kötüleşen ve yeniden hastaneye yatırılarak yoğun bakıma alınan Şamil Sam, Sağlık Bakanlığından organ nakline uygun donör haberi bekliyordu.

SON İSTEĞİ BAŞBAKAN DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞMEKTİ

son isteği Başbakan Davutoğlu ile görüşmek olan efsane boksör Şamil Şam, son isteğini gerçekleştiremeden hayata gözlerini yumdu.

Karaciğer yetmezliği bulunan ve geçtiğimiz günlerde böbrek yetmezliği başlaması üzerine yoğun bakıma alınan eski Dünya Kıtalararası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam, tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Efsane boksörün son isteği Başbakan Davutoğlu ile görüşmekti ancak Sinan Şamil Sam’ın hevesi kursağında kaldı. Şam, son isteğini gerçekleştiremeden hayata gözlerini yumdu.

sinan-samil-sam-karder-1

KAR-DER YÖNETİMİ ZİYARET ETMİŞTİ

Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu (KAR-DER) Başkanı Orhan Çerkez ve Aşkın Şit’in de aralarında olduğu yönetim kurulu üyeleri Dünya Kıtalar Arası Boks Şampiyonu, Milli Boksor Şamil Sam’ı tedavi için yoğun bakım ünitesinde organ nakli beklediği Sancaktepe Via Hospital’da ziyaret etti.

Genel sağlık duru nedeni ile yoğun bakımda tutulan Milli Boksör Sinan Şamil Sam ile görüşemeyen KAR-DER Başkanı Orhan Çerkez ve yönetim kurulu üyeleri Sam’ın sağlık durumu ile ilgili hastane Başhekimi’nden bilgi aldı.

TÜRKİYE BOKS FEDERASYONU BAŞKANI ZİYARET ETMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Milli Takım antrenörü İsa Daştan’la birlikte Milli Boksör Sinan Şamil Sam’ı tedavi için beklediği hastanede ziyaret etmişti.

sinan_samil_sam-5

SİNAN ŞAMİL SAM KİMDİR?

Aslen Karslı olan ancak ailesinin gurbette olması sebebiyle Almanya’nın Frankfurt şehrinde dünyaya gelen Sinan Şamil Sam, spor yaşantısı boyunca birçok başarıla imza attı. Dokuz defa amatör boksta Türkiye şampiyonluğu elde eden Sam, 1992 yılında dünya gençler şampiyonu, 1993’te ise Avrupa şampiyonluğu elde etti. 1995 yılında ise dünya ikinciliğini kazanan Sinan Şamil Sam, 1999 yılında dünya şampiyonu unvanını kazandı.

15 Nisan 2000 tarihinde profesyonel boksa adım adan Sam, profesyonel hayatı boyunca yaptığı 36 maçtan 31 galibiyetle ayrıldı. Sam, profesyonel boks yaşantısı boyunca ise 4 mağlubiyet elde etti. “Boğazın Boğası” lakabıyla anılan milli boksör, elde ettiği 31 galibiyetin 16’sını ise nakavtla kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ