logo

18 Ağustos 2015

BOLU’daki Ayı Saldırısında 3 İnek Telef Oldu

BOLU’daki Ayı Saldırısında 3 İnek Telef Oldu

ayilar-inek-telef-etti - KopyaKöye kadar inen ayıların 3 ineği telef ettiği BOLU Merkeşler köylüleri, ayıların yakınlarına kadar inmesi nedeniyle korkuya kapılıp, hayvanlarını otlatamıyorlar.

BOLU’da Merkeşler Köyü yakınlarına kadar inen ayıların saldırısına uğrayan 3 inek telef oldu. Köylüler, ayıların yakınlarına kadar inmesi nedeniyle korkuya kapıldıklarını, hayvanlarını otlatmaya çıkaramadıklarını söyledi.

Olay, dün öğle saatlerinde Bolu merkeze bağlı Merkeşler Köyü Hacılar Mahallesi’nde meydana geldi. Besicilik yapan Fatih Altundaş köy yakınında bulunan ormanlık alana ineklerini otlatmaya çıkardı. Bir süre sonra rahatsızlanan Fatih Altundaş otomobiliyle kent merkezinde bulunan hastaneye gelerek tedavi oldu. İzzet Baysal eğitim ve Araştırma Hastanesi Köroğlu Ünitesi’nde işlemleri biten Fatih Altundaş köye dönüp ineklerin otladığı bölgeye gittiğinde parçalanmış hayvanlarıyla karşılaştı. Tek geliri hayvancılık olan ve Kurban Bayramı’nda ineklerini satarak yaklaşık 18 bin TL kazanmayı planlayan Fatih Altundaş hayvanlarının telef olması karşısında çok zor durumda kaldığını söyledi.

Sinir krizleri geçiren Altundaş köylüler tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Köylülerin ihbarı üzerine olay yerine gelen Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekibi yaptıkları incelemede ayılara ait ayak izleri ve dışkılara ulaşarak ineklerin ayılar tarafından telef edildiğini tespit etti. Ayılar nedeniyle korkuya kapılan köylüler hayvanlarını otlatmaya çıkaramamaktan yakındı. Fatih Altundaş’ın akrabası Serkan Bostancı ayıların köyün yakınlarına kadar inmesi nedeniyle çok korktuklarını belirterek, şöyle dedi:

“Dün öğle saatlerinde Fatih Altundaş ağabeyimiz ineklerini otlatırken rahatsızlanmış. İneklerini burada bırakarak evine giderek oradan da hastaneye gitmiş. Akşam evine döndükten sonra tekrar ineklere bakmak için buraya geliyor. Geldiğinde de 3 ineğin bu halde olduğunu görüp sinir krizleri geçirince bize haber verdiler. Biz de hemen araçları alıp önce buraya geldik daha sonra da Fatih ağabeyimizi hastaneye kaldırdık. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri de gelerek tutanak tuttular. Burada ayıların izleri var. Başka bir sebebi olduğunu düşünmüyoruz. Köyümüzde daha önce bu şekilde kurt saldırısı oldu ama ayı saldırısını hiç görmemiştik. Demek ki ayı da yapıyormuş bunu da öğrendik. İster istemez şu an bir korku yaşıyoruz. Hiçbir hayvanımızı buraya salamayacağız. İnsanlar bile gündüz gelmeye korkuyorlar şu an. O yüzden bizim içinde korkutucu oluyor.”

Kaynak: Milliyet

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ