logo

Borla Çalışan Otomobil Üretildi

Borla Çalışan Otomobil Üretildi

bor_enerji_oto100 km süratle, 200 TL olan 1 kg bor ile 19 000 km yol kat edebilen yakıt olarak bor madenini kullanan otomobil üretildi. Bor petrolün yerini alacak.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yapılan çalışma sonunda üretilen 1100 kg. oto, sabit 100 km süratle giderse, maliyeti 200 TL olan 1 kg bor ile 19 000 km yol yapabiliyor.

Petrole Yerine Bor!

Bilindiği gibi uzmanlar tarafından yapılan tahmin ve bilimsel hesaplarla sınırlı olan dünyamızdaki petrol rezervinin yakın gelecekte tükeneceği belirtiliyor.

Petrol ve benzeri fosil yakıtların tükenmesi ile ortaya çıkan enerji açığının “Bor Madeni”nden elde edilen enerji ile kapatılabileceği ön görülüyor. Yakın gelecekte bor petrolün yerini alacak. Bor rezervine sahip ülkelerin yakın gelecekte enerji zengini ülkeler arasına gireceği ön görülüyor.

Batılı ülkeler bor işletmeciliğinin kansere yol açtığını iddia ederek BOR madeninden soğutma çabası içinde olduğu iddia ediliyor. Oysa bu mucize maden kanser tedavisinde de kullanılmaktadır.
Arabayı bor madeniyle çalıştıracak patentli 600 proje olduğu iddialar arasında.

TÜRKİYE, dünyada bor rezervinin yüzde 73`üne sahip ve stratejik öneme sahip kaynağı ele uluslar arası güçlerin ele geçirmeye çalıştığı iddia ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ