logo

Boyraz ‘TSD Anadolu Yakası Şubesi Birol ile Ölü Toprağını Attı’

Boyraz ‘TSD Anadolu Yakası Şubesi Birol ile Ölü Toprağını Attı’

tsd anadolu iftarTürkiye Sakatlar Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi Ataşehir Belediyesi’nin desteği ile Atatürk Mahallesindeki merkezinde İftar yemeği verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Başkan Birol Ekşi yönetimindeki TSD İstanbul Anadolu Yakası Şubesi, Ataşehir Belediyesi’nin de desteğiyle Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü BOYRAZ’ın da katılımı ile TSD Anadolu Yakası Şubesi’nin bahçesinde İftar organizasyonu gerçekleştirdi.
Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü BOYRAZ temsilcimiz Recep Kenan’a yaptığı açıklamada TSD Anadolu Yakası Şubesi’nin geçmişte ölü toprağı serpilmiş gibi olduğunu belirtip; Başkan Birol Ekşi’nin desteğinde, elbirliği ile ölü toprağını attıklarını ifade etti.

TSD Federasyon Genel Başkanı Şükrü BOYRAZ ile Türkiye Sakatlar Derneği Genel Sekreter Ali Güler ile birlikte Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt, Çandef Başkan Yardımcısı, Ataşehir Çankırılılar Derneği Başkanı, Çerkeş Dernekler Birliği Başkanı Erol Tepebaşı, Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Adem Boz, Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkan Yardımcıları Selahattin Aslan, Ali İhsan Dede, Ataşehir Çankırılılar Derneği ve diğer bazı dernek yönetici ve başkanları, TV yapımcısı Zeynel Parmaksız, ekibi ile birlikte çok sayıda TSD üyesi ve davetliler katıldı.

İftar sonrası müzik eşliğinde geç saatlere kadar eğlenip sohbet eden TSD üyeleri ve davetliler ilerleyen saatlerde dağıldılar.
53 yıllık dernek olan TSD’nin 3, iftarını düzenleyerek gelenekselleştiğini ifade eden TSD Anadolu Yakası Şube Başkanı Birol Ekşi; Anadolu Yakasında 14 ilçeyi temsil ettiklerini ancak ana temanın Ataşehir olduğunu belirtti.

500’ün üzerinde misafirlerine iftar ikramı yaptıklarını söyleyen Başkan Ekşi; bu yılki iftar programının sloganının “Engellilere gönül vermiş gönül dostları.”olarak belirlendiğini ifade ettikten sonra başta engelliler olmak üzere tüm Müslümanların Ramazan’ını ve Ramazan Bayramını kutlayarak sözlerini tamamladı.

STK’ların toplumun ötekileştirilmiş azınlık ya da haklarını aramak için bir araya gelenlerin oluşturduğu kuruluşlar olduğunu ifade eden, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü BOYRAZ, TSD’nin de bu derneklerden biri olduğunu, Türkiye genelindeki 63 şubesi ile engelli hakları için mücadele eden bir dernek olduğunu söyledi.

“Tabi ki bu mücadeleyi topumun bütün kesimleri ile kucaklaşarak yapıyoruz.”diyerek toplumun mücadeledeki desteğine dikkat çeken Genel Başkan Şükrü BOYRAZ; İnsanların bir biri ile kaynaşması, geçmişini yad etmesi ve geleceğine yön verebilmesi için bu tür toplantılar düzenlenmektedir. TSD Anadolu Yakası Şubesi de bu ve benzeri programları sürekli yapmaktadır. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Geçmişte, TSD Anadolu Yakası Şubesi’ne ölü toprağı serilmiş gibi idi. Birol’un desteğinde, elbirliği ile ölü toprağını attık. Şu an Anadolu Yakası Türkiye Sakatlar Derneği engelli hakları konusunda mücadele etmeye devam etmektedir.”diyerek sözlerini tamamladı.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ