logo

Bu Bütçe ‘Görkemli Fakirlik’ Vaat Ediyor

Bu Bütçe ‘Görkemli Fakirlik’ Vaat Ediyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi: Bu bütçe içi boş destek paketlerinin ardına saklanarak yurttaşlarımıza “görkemli fakirlik” vaat ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 2021 bütçesinin halkın sorunlarına derman olamadığını ifade ederek, ‘Bugün görüştüğümüz bütçe milyonlarca yurttaşımıza süslü cümlelerle“zengin yoksulluk” sunuyor. Bu bütçe içi boş destek paketlerinin ardına saklanarak yurttaşlarımıza “görkemli fakirlik” vaat ediyor. Bir bütçenin içinde insan yoksa aş, iş, ekmek, güvenlik, huzur ve toplumsal barış yoksa yürüyecek bir yol da yoktur” dedi.

FONDAKİ 3 MİLYAR LİRA KAYIP

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi bütçenin 11 maddesinin 26 milyar liralık gelire sahip olan devasa bir Savunma Sanayii Destekleme Fonuyla ile ilgili olduğunu hatırlatarak, “Bu fon Türk Silahlı Kuvvetlerimizin modernizasyonunu ve gelişmiş savunma sanayii için gerekli kaynağın teminini amaçlıyor!

Ancak sadece 2017 yılında fonun 3 milyar lirasını Sayıştay denetiminden kaçırdınız! Varlık Fonuna devrettiniz, nerede bu para?” diye sordu.

Yaşanan süreçteki sıkıntıları hatırlatan CHP’li Akkuş İlgezdi, fondaki kayıp 3 milyar lira ile, “Tüm sağlık emekçilerine 3 bin 800 lira ek ödeme, 1 milyon 500 bin kişiye bir asgari ücret tutarında ek maaş,

Kültür ve sanat sektöründe işsiz kalan 1 milyon 200 bin kişiye 2 bin 500 lira,4 milyon öğrencinin internet faturasını ödeyebilirdiniz, 800 bin hanenin bilgisayar ihtiyacı karşılayabilirdiniz, 12 milyon kişiye ücretsiz PCR testi yapabilirdiniz” diye konuştu.

YAMALI BOHÇAYA DÖNMÜŞ BÜTÇEDİKİŞ TUTMUYOR

İktidarın “Venezuela’nın bütün ihtiyacını karşılarız,60 ülkeye insani yardımı yaptık, Tunus’a 5 milyon dolar hibe ettik, Somali’nin IMF borcunu ödedik” söylemlerini eleştiren Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “ Tükeniyoruz diyen sağlık emekçilerine ek ödemelerini neden vermediniz? Halk sağlığı için neden sadece 157 lira ayırdınız, 5 maskeyi neden dağıtamadınız, borçlu vatandaşa neden sabret dediniz,  milyon esnafı neden icralık ettiniz” diye sordu.

Ehl-i İrfan’ın “Yalan gürültü çıkarır, hakikat ise daima sessizdir” sözlerini hatırlatan Akkuş İlgezdi,

“–Bu ülkenin hakikati; maddi yoksunluk çeken8 milyon çocuktur!

–Bu ülkenin hakikati;11 milyona ulaşan işsizler ordusudur!

–Bu ülkenin hakikati; açlık sınırının altında yaşayan9 milyon emeklidir.

–Bu ülkenin hakikati; çöplerden beslenerek yaşamaya çalışan9 milyon güvencesiz emekçidir!

–Bu ülkenin hakikati, hayallerini ve geleceğini çaldığınız 2 buçuk milyon genç işsizdir.

–Bu ülkenin hakikati; işten, eğitimden, yaşamdan dışladığınız 18 milyon kadındır.

Ve bu ülkenin hakikati gerçeği bilen, yokluğu yaşayan ve sessiz sedasız ölen insanlardır!

Biliyor musunuz, devri iktidarınızda tam 51 bin kişi intihar etti. Çoğunun ölümü kayıtlara “bilinmeyen sebep” olarak geçti” dedi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ 5 ŞİRKETTEN BÜYÜKTÜR

“Gerçekten halkı düşünmek, taleplerini dikkate almak, buna göre bir bütçe hazırlamak çok mu zor?” diye soran Gamze Akkuş İlgezdi, “Evet, sizin için zor!  Çünkü temsilde “adaleti”, devlette “liyakati” ortadan kaldırdınız. “Keyfiyeti” yönetim biçimi yaptınız!“Dünya beşten büyüktür” dediniz bütçeyi Türkiye’yi parsel parsel bölüşen beş şirkete teslim ettiniz. Ama unutmayın, Türkiye Cumhuriyeti, tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatan 5 şirketten büyüktür” açıklamasını yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ