logo

BU REZALETE ARTIK ‘DUR’ DEYİN

BU REZALETE ARTIK ‘DUR’ DEYİN

ogretmen_alimi_mulakat_Öğretmen adayları mülakat sonuçlarına isyan ettiğini, KPSS sınavının hükmü kalmadığını iddia eden CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, bakandan açıklama istedi.

Yarkadaş: ‘Mülakatla birlikte liyakat sıfırlanmıştır’

MEB MÜLAKATI HEMEN İPTAL ETMELİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen adaylarının merakla beklediği mülakat sonuçlarını açıkladı. Ancak öğretmen adayları mülakat sonuçlarına isyan etti.

Konuyu gündeme getiren isimlerden biri olan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Öğretmenlik atamasında mülakat eğitime vurulmuş darbedir. Bu mülakat eğitimin adeta 15 Temmuzudur” şeklinde konuştu.

CHP’li Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mülakatta sorulan sorular bu kadar da olmaz denilen türden. Telefonlarımız kilitlenmiş durumda. Yıllarca emek vermiş, dirsek çürütmüş insanları KPSS’ye yönlendiren sistem, uydurulmuş bir mülakatla onları aldığı yüksek puanlara rağmen yarış dışı bırakıyor. KPSS sınavının hükmü kalmıyor” dedi.

‘MİLLET CUMA’YA GİTTİ SEN NE YAPARSIN?’

“Mülakatta sorulan saçma sapan sorular ise bu kadar da olmaz denilecek türden. Bana ulaşan bir öğretmen adayı kendisine ‘Doğu’ya atandın oranın farklı bir kültürü var. Millet cumaya gitti, sen ne yaparsın?’ şeklinde soru yöneltildiğini söyledi. Böyle bir sorunun öğretmenlik mülakatında sorulmasının amacı nedir? Bu bir dayatmadır… Bu tek düze bir öğretmen profili yaratıp okulları partinin arka bahçesine dönüştürme çabasıdır. Bu soruların hangisi pedagojik donanım sorusudur? Resmen emek hırsızlığıdır bunun adı. Yine başka bir öğretmen adayı ise kendisine ‘Ihlara Vadisi’ne kaç basamakla çıkılır’ sorusunun sorulduğunu söyledi. Başka bir aday ‘Yılbaşında kutlama yaptın mı’ sorusuyla karşılaştığını söyledi. Bu sorular art niyetin ve puan kırma çabasının en bariz göstergesidir. ”

‘5 DAKİKALIK MÜLAKAT’

Öğretmen adaylarının 5 dakikalık mülakatla ‘liyakat’lı olduğunu tespit edenlere buradan soruyorum, yıllarca yanı başınızdaki hainleri fark edememiş insanlar olarak bu tespiti 5 dakikada nasıl yapıyorsunuz? Nasıl bu kadar acımasız olabiliyorsunuz? Gidilen bu yol doğru bir yol değildir… FETÖ ve PKK’yla bu şekilde mücadele edilmez. Yapılan yeni mağduriyetler yaratmaktır. Gelinen nokta Türkiye’de eğitim sistemin çöktüğünü de açıkça gösteriyor. Milli Eğitim Bakanlığı adında olan ‘Milli Eğitim’ kavramının bile içini boşaltmıştır. ‘Madem torpille alım olacaktı bunca insan gece gündüz neden çalıştı? Neden KPSS kurslarına gidip onca para harcadı? Neden emek verdi?’ bu soruların cevaplarını tüm kamuoyu gibi bizde bekliyoruz. Umarın Sayın İsmet Yılmaz kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama yapar.”

‘TARIK AKAN SORUSU’

“MEB’in her komisyonun detaylı raporunun yayınlaması gerekir. Hangi komisyon kime hangi soruyu sordu ve ne cevap verildi. Detaylar mutlaka yer almalıdır. Biz adaylara sorulan “Tarık Akan hakkında ne düşünüyorsun?” sorusunun hangi amaçla sorulduğunu tüm kamuoyu gibi merak ediyoruz. Keza, ‘Reis deyince aklına kim geliyor?’, ‘Hangi gazete ve köşe yazılarını takip ediyorsunuz?’ sorularının altında yatan mantığı sorguluyoruz. Yıllarca emek harcamış insanların emeklerinin 5 dakikada sıfırlanmasını kabul edemiyoruz”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ