logo

BUGÜN ÜYELİK, 21 MAYIS’TA GENEL BAŞKANLIK

BUGÜN ÜYELİK, 21 MAYIS’TA GENEL BAŞKANLIK

16 Nisan 2016 referandumunda halkın partili Cumhurbaşkanlığına ‘Evet’ demesiyle Ak Parti’den beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararı çıktı. Cumhurbaşkanı partili oluyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partiye üyeliği ve Olağanüstü Genel Kurul gündemiyle toplan AK Parti MYK ve MKYK’nin gündemle ilgili oy birliğiyle aldığı kararlar açıklandı.

BUGÜN PARTİYE ÜYE OLUYOR

Toplantı sonrasında yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ak Parti’ye yeniden üyeliğinin MKY üyelerinin oybirliğiyle onaylandı. Alınan karar gereği bu gün kurucusu olduğu partisine dönecek olan Erdoğan, partili Cumhurbaşkanı olarak bu gün yapılacak olan grup toplantısında partililere hitap edecek.

21 MAYIS’TAKİ GENEL KURULDA GENEL BAŞKAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partiye dönüşüyle ilgili detayların da görüşüldüğü MKYK’da 21 Mayıs’ta Olağanüstü Genel Kurul’un toplanması kararı çıktı.

Erdoğan’ın MKYK’dan Ak Parti üyeliği ve 21 Mayıs’ta Olağanüstü Genel Kurul’un toplanması ile Genel Başkanlığa gelmesi kararı ile ilgili açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üyeliğinin ihya edilme kararının oy birliği ile alındığının altını çizerek; “Cumhurbaşkanının seçildiği günden itibaren partisi ile ilişkisinin kesilmesini gerektiren maddenin kaldırılması ile birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın kurucusu olduğu, aynı zamanda liderliğini yapmakta olduğu partisi ile ilişkisinin ihya edilmesi amacı ile Sayın Başbakanımızın yaptığı davete icabeten, Sayın Cumhurbaşkanımızın partimizle ilişkisinin, üyeliğinin ihya edilmesine ilişkin MKYK’nın tüm üyeleri bu kararı oybirliğiyle onaylamış oldu. Parti genel merkezinde düzenlenecek törenle üyeliği ihya edilecek” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ